Werkende mantelzorgers

10-09-2019, 14:05 | Lezersnieuws | Wendy

In Nijkerk zijn er veel mensen die naast hun betaalde werkzaamheden ook zorg dragen voor een zieke vader, moeder, partner, buur of kind. Het zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar als mantelzorger kies je hier niet voor, het overkomt je. Veelal groeit de zorg van af en toe, naar regelmatig of zelfs dagelijks. Je doet het graag en met liefde, maar tegelijkertijd is de combinatie soms wel zwaar. Toch wil je graag je werk blijven doen, omdat je daar de ontspanning voelt, er uitdaging in zit, je daar sociale contacten hebt, of gewoon je geld ermee verdient. Maar hoe combineer je werk met dagelijkse zorg? Regelmatig heb je het gevoel dat je werkgever of je collega’s niet begrijpen dat je weer een vrije dag nodig hebt om naar een dokter te gaan, of een dienst wilt ruilen zodat je mee kan naar de specialist. Niet alle mantelzorgers weten dat er diverse regelingen zijn waar zij als mantelzorger gebruik van kunnen maken, waar ze zelfs recht op kunnen hebben. Soms weet de werkgever dat ook niet.

 

Wilt u meer weten over deze regelingen kom dan woensdagavond 25 september naar de Stoutenborgh - Sportweg 25 in Hoevelaken. Sigma heeft deze avond een spreker uitgenodigd die u hier meer over kan vertellen. Daarnaast is er ruimte voor onderlinge uitwisseling. Om te zorgen dat iedereen er op tijd kan zijn starten we de avond met een gezamenlijke maaltijd om 18.00 uur.

Het informatieve deel begint vanaf 19.00 uur. U kunt zich opgeven tot uiterlijk

20 september via: reserveren@sigma-nijkerk.nl. Vermeld daarbij of u wel of niet mee eet en of u dieetwensen heeft? De avond is gratis, maar vol is vol.