• (Archieffoto ter illustratie).

    Lex van Lieshout ANP photo

Vier starterswoningen in kantoorpand

NIJKERK In een kantoorpand aan de Torenstraat in Nijkerk mogen vier starterswoningen komen. Het college van burgemeester en wethouders wil meewerken, zij het onder strenge voorwaarden.

Wijnand Kooijmans

Het gebouw staat momenteel leeg. De komst van vier starterswoningen ziet wethouder Wim Oosterwijk als een verbetering van de huidige situatie. Bovendien gaat het om de komst van woningen waaraan een grote behoefte bestaat in Nijkerk, ook al is het aantal relatief gering. Aan het pand moeten wel enkele bouwkundige aanpassingen plaatsvinden.

Met de komst van twee parkeerplaatsen op het eigen terrein wordt voldaan aan de normen van de parkeernota van de gemeente Nijkerk. Omdat het pand op korte afstand van de Torenstraat is gelegen en dit een klinkerweg betreft wil het college wel dat onderzoek naar verkeerslawaai plaats vindt. Dat moet aantonen dat een goed woon- en leefklimaat mogelijk is.

Er wordt vanuit gegaan dat er geen ernstige bodemverontreiniging op de betreffende locatie aanwezig is. Onderzoek hierna wordt echter wel noodzakelijk gevonden. Ook bestaat de kans dat toekomstige bewoners in de toekomst hun auto wat verder weg moeten parkeren gezien de parkeerplannen van de gemeente voor de Torenstraat.