• Zon op Nijkerk

Veel animo voor Zon op Nijkerk

NIJKERK Met inmiddels ruim 1200 panelen op zes daken en met nog vijf daken in de planning is zonne-energie steeds meer gewoon. Leden hechten er waarde aan dat de energie niet alleen duurzaam is, maar ook echt uit Nijkerk komt. Van hun eigen panelen op het dak van bedrijvengebouwen en scholen.

De eerste Algemene Leden Vergadering van Zon op Nijkerk was dan ook een succes volgens de organisatie. Ruim zestig leden kwamen naar de Rabobank waar een ruimte beschikbaar was gesteld. Bestuur van Zon op Nijkerk blikte terug en keek vooruit en er was ruimte voor vragen. De reacties waren zeer positief.

,,In de twee jaar dat we nu bezig zijn zien we een toename in de snelheid waarmee we de daken vol krijgen", aldus bestuurslid René Windhouwer. ,,Dat men eerst even aan een burgerinitiatief moest wennen bestaande uit vrijwilligers snappen we wel. Maar inmiddels is het vertrouwen daar, hebben we laten zien dat we al veel hebben bereikt en we een betrouwbare partner zijn. Dat zien we in de snelheid waarmee nu de projecten gaan lopen" vervolgt hij.

Het tweede dak van Kuyer Metaal is inmiddels bijna vol wat aanmeldingen betreft. Zodra het kan, gaat de installatie gebouwd worden. Geïnteresseerden voor dit dak kunnen zich nog aanmelden, maar wees er snel bij. De intekenlijst is bijna vol voor de eerstvolgende installatie. Meer informatie en inschrijven via www.zonopnijkerk.nl