• Volksuniversiteit Nijkerk
  • Volksuniversiteit Nijkerk

Twee concerten Volksuniversiteit Nijkerk in jubileumjaar

NIJKERK De start van het veertigste cursusjaar van de VUN (Volksuniversiteit Nijkerk) staat voor de deur. De VUN breidt haar samenwerking met de Bibliotheek Nijkerk uit. Naast dat er een vervolg gegeven wordt aan de combinatie Lezing & Film, zal het grootste deel van alle lezingen in de bibliotheek gaan plaatsvinden. De lezingen die in de bibliotheek plaatsvinden, gaan gegarandeerd door.
 
De VUN heeft een nieuwe inschrijfprocedure toegevoegd aan de website met directe betaling van de cursus of lezingkosten. De inschrijfpagina op de website (www.vu-nijkerk.nl) heeft daartoe een upgrade ondergaan en is meer een 'VUN cursus- en lezingenshop' geworden. 
 
Seizoen 2018-2019 brengt ook nieuwe activiteiten. Op de website van de VUN staan uitgebreide omschrijvingen van alle cursussen en lezingen. Uiteraard ontbreken in het programma voor 2018-2019 de taalcursussen en cursussen zoals Fotografie (3 niveaus), Leren kijken naar kunst, Mindfulness en de EHBO-cursussen niet.

CONCERTEN Het zijn de nieuwe activiteiten van de VUN, die aantonen dat de VUN continu in ontwikkeling is. De VUN organiseert voor het eerst in haar bestaan twee concerten. Tijdens het samenstellen van het programma voor 2018-2019 raakte de VUN in gesprek met de heer Piet Philipse over het verzorgen van twee muzieklezingen over de Johannes Passion en de Messiah. Het enthousiasme van beide partijen om dit te gaan doen leidde uiteindelijk niet alleen tot twee muzieklezingen, maar ook tot de mogelijkheid om deze muziekstukken in Nijkerk ten gehore te gaan brengen. Op 7 december is in de Kruiskerk in Nijkerk een uitvoering van de Messiah van Händel te beluisteren. Op 5 april 2019 staat de Johannes Passion op het programma. De uitvoering is in handen van het voice ensemble Voices, een aantal solisten en het Wilhelminaconsort (bestaande uit musici van het Radio Filharmonisch Orkest) onder leiding van dirigent Piet Philipse.

INFORMATIEAVOND Op donderdag 6 september van 19.30 tot 21.30 uur kunnen geïnteresseerden meer informatie over het cursus- en lezingaanbod van de VUN krijgen in de bibliotheek. Tijdens deze avond worden er ook gratis flitslessen georganiseerd. Op de informatieavond zijn ook diverse docenten aanwezig en kan men zich - indien gewenst - direct aanmelden voor de cursussen en lezingen van de VUN. Aanmelden kan ook via de website van de VUN: www.vu-nijkerk.nl.