• Panelen op Basisschool De Hoeksteen.

    Aalt Guliker
  • De oplevering bij Smink.

    Zon op Nijkerk

'Succesvol jaar voor Zon op Nijkerk'

NIJKERK Zon op Nijkerk (ZON) heeft naar eigen zeggen in 2017 een mooie bijdrage kunnen leveren aan duurzaamheid in de gemeente Nijkerk. Voor 67 huishoudens in Nijkerk zijn in totaal 854 zonnepanelen geplaatst op vier verschillende daken van bedrijven en scholen. Deze bedrijven en scholen stellen daarvoor hun dak belangeloos beschikbaar voor inwoners van Nijkerk die zelf geen panelen willen of kunnen op hun eigen dak.

,,Zo maken we samen de wereld een beetje duurzamer. In 2017 hebben we via de zon al 73.000 kWh groene stroom opgewekt. Daarmee hebben we 47.400 kilo CO2 bespaard."

In 2017 bereikt:

De daken zijn Kuyer Metaal BV Nijkerk, 204 panelen voor 16 huishoudens; Smink BV Hoevelaken, 276 panelen voor 21 huishoudens; Basisschool De Hoeksteen Nijkerk, 204 panelen voor 15 huishoudens en de Maranathaschool Nijkerk, 170 panelen voor 15 huishoudens.

NIEUW DAK BESCHIKBAAR Inmiddels heeft Zon op Nijkerk een nieuw dak voor inwoners van Nijkerk. Kuyer metaal heeft een tweede dak beschikbaar gesteld. ,,Zij zijn erg enthousiast over het concept en de samenwerking met de vrijwilligers van ZON, die dit belangeloos voor hun mede-inwoners organiseren."

Geïnteresseerden die via Zon op Nijkerk gebruik willen maken van zonne-energie, zonder daar de panelen voor te hoeven plaatsen op eigen dak, kunnen meer informatie vinden op de website www.zonopnijkerk.nl. Actuele informatie via de Facebookpagina.