• Gerard Steltenpool neemt het voortouw op de fiets: ,,Al 50 jaar verstand van vlees.’'

    Maureen van Goethem

Steltenpool viert 50 jaar slager

HOEVELAKEN Gerard Steltenpool (65) is dé dorpsslager van Hoevelaken. Na vijftig jaar voelt hij nog steeds de passie voor het vak, dat hij combineert met vakmanschap, kwaliteit en service.

Maureen van Goethem

De enthousiaste ondernemer vertelt dat dit niet mogelijk was geweest zonder alle klanten. Steltenpool vindt het leuk om dit jubileum ook met hen te vieren met onder andere de verloting van een retro Tour de France racefiets en een scala aan (lekkere) prijzen.

FEESTWEEK In de winkel is het feest vanaf donderdag 20 juni, met als eindpunt zaterdag 29 juni. ,,We hebben allereerst hele strakke aanbiedingen. Ieder kassabonnetje gaat in de bus en daaruit trekken we winnaars. Iedereen die een aankoop doet, maakt kans.'' De slager heeft er ook nog een fietstocht voor het goede doel aan verbonden, die plaatsvindt op zaterdag 29 juni. ,,Gerard vertelde dat hij eigenlijk wel iets wilde doen wat niet voor hemzelf is, maar voor iemand anders'', vertelt dochter Suzan Steltenpool.

FIETSTOCHT ,,Kunnen we niet een fietstocht voor een goed doel organiseren", was toen het idee. Daarop werd contact gezocht met Fietsclub Hoevelaken, van Sigma. De fietsclub fietst iedere woensdag ongeveer 35 kilometer en heeft in het verleden al aardig wat routes uitgestippeld. Voor het jubileum is er een speciale route uitgezet in de omgeving van Hoevelaken.

LOTERIJ Mensen kunnen zich voor deelname in de slagerij en via e-mail aanmelden. Deelname kost 15,00 euro inclusief één lootje voor de bijna honderd prijzen. Omdat onderdelen volledig gesponsord worden, zal de volledige opbrengst gedoneerd worden. Het doel is Stichting Hulpdienst Hoevelaken. ,,Voor een kleine gemeenschap als Hoevelaken is deze stichting erg belangrijk. Helaas kampt de hulpdienst met weinig inkomsten. Ze doen goed werk en wij houden het graag lokaal. Daarom hebben wij deze stichting als doel van ons jubileum gekozen. Gerard is ook zo. Hij is altijd met een ander bezig'', aldus zijn dochter. ,,Soms ten koste van zichzelf.''

VAN A NAAR B Op de fietsdag is er tussen 9.00 en 9.30 uur een kort ontvangst (A) met koffie en wat lekkers van Bakkerij Toebast en wordt de routebeschrijving uitgereikt. Bij de eerste stop wordt een vruchtensapje van Schulp gedronken met een stukje fruit erbij. Bij de volgende stop een lekker ijsje van Happy Food. Er wordt afgesloten met een lunch van Steltenpool op de plek van bestemming (B). De loterij horende bij de fietstocht is direct aansluitend aan de lunch. ,,Naast de deelname aan de fietstocht kunnen de mensen ook (heel veel) lootjes kopen'', besluit de slager lachend. Dankzij de passie en het plezier dat hij heeft in zijn werk, zal Gerard Steltenpool het hakbijltje er voorlopig nog niet bij neerleggen.

a        [Slagerij Steltenpool. Westerdorpsstraat 9, 3871AT Hoevelaken. Tel.: 033 253 60 55. E-mail: info@steltenpool.keurslager.nl. www.steltenpool.keurslager.nl.