• Shirts of Holland

Scandinavische overhemden: het merk Minimum

Advertorial

Minimum is een Scandinavisch merk dat zich richt op de moderne man en vrouw. Het merk probeert in te spelen op de meest recente modetrends. Het bedrijf is gevestigd in een onbekende modestad die je waarschijnlijk nog niet kent. De kleding heeft een Scandinavische stijl. Welke stijl, stad en geschiedenis dit merk heeft, lees je in het artikel hieronder.

Start van Minimum

Het merk is in 1997 opgericht in Denemarken, in de stad Aarhus. Het bedrijf groeit na de oprichting snel uit in een onafhankelijk merk, ook bekend in overhemden. In 1999 komt Minimum met de eerste collectie voor heren. Wat volgde was een snelle groei. In 2007 kwamen ze met de eerste vrouwencollectie. Tegenwoordig heeft Minimum 70 vaste medewerkers in dienst. Minimum biedt een ruim assortiment aan voor mannen en vrouwen. Het hoofdkantoor van Minimum is gevestigd in de Aarhus, de geboortestad van het merk.

Aarhus, de stad waar het merk begon

Aarhus  is een havenstad in Denemarken. Het is de op een na grootste stad in het land. Het ligt op het zogenoemde Jutland, ook wel het vasteland van Denemarken genoemd. Mensen die aan beroemde modesteden denken, zullen niet gelijk bij Aarhus uitkomen. Eerder bij Parijs, Milaan of New York. Maar toch heeft de stad een reputatie. Aarhus werd in 2017 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van het jaar. De stad wordt beschouwd als een van de beste winkelsteden in Noord-Europa. De mode-industrie blijft groeien. Aarhus telt al ruim 350 modebedrijven. De meeste bedrijven zijn gevestigt in de gerenoveerde haven van Aarhus. Het is een populaire vakantiebestemming in Denemarken. De stad ligt bij de zee, bij geliefde vakantiegebieden, zoals de streek Djursland en het Deense Merenhoogland, en is omringd door bossen en stranden. Door de mix van kunst en cultuur, oud en nieuw, gastronomie en architectuur is het een leuke plaats om te bezoeken. De stad heeft de bijnaam “City of Smiles” gekregen omdat het een van de gelukkigste steden ter wereld zou zijn.

Het design

De kleding van Minimum overhemden staat voor eenvoudige, kwalitatief hoogstaande materialen en subtiele details. Het voorziet in functionele en stijlvolle Scandinavische kleding. De kleren van Minimum zijn van goede kwaliteit tegen een juiste prijs en hebben minimalistische elementen in het design. Dat laatste is één van de kenmerken van het merk. Minimum houdt oook rekening met urban en industriële trends, en verwerkt deze in de kleding, bijvoorbeeld door camouflage te verweven met de Nordic look.

Scandinavische stijl

De Scandinavische en Deense mode verschilt erg van wat Nederlanders gewend zijn, namelijk kleurrijke ontwerpen die vaak ontworpen worden in het zuiden van Europa. De stijl kenmerkt zich door minimalistische ontwerpen. De stijl wordt ook wel Nordic style of Scandi style genoemd. Het is te herkennen door de rechte lijnen, neutrale kleuren en de meerdere lagen. Niet voor niets staat Minimum voor “het minste,het kleinste wat mogelijk is”. Een voordeel van deze stijl is dat je het het hele jaar kan dragen.

Sociaal verantwoord ondernemen

Zoals veel bedrijven tegenwoordig aan verantwoord ondernemen doen, doet ook Minimum het. De doelen die worden nagestreefd, veranderen in de tijd en met elke bedrijfsbeslissing. Door haalbare stappen op te stellen en het te implementeren in de processen en het bedrijf, kan dit nagestreefd worden. Minimum is ervan overtuigd dat het succes van het merk niet ten koste mag gaan van de dieren, het milieu of de mens. Ook het personeel is erg belangrijk binnen het bedrijf. Daarom wordt er gestreefd naar goede arbeidsomstandigheden, zodat werknemers in een gezonde werkomgeving werken. Door duidelijk te communiceren en acties te ondernemen met hun zakelijke partners, wilt het merk dit blijven waarborgen.

Het bedrijf bestaat sinds 1997, en is opgericht in een havenstad in Denemarken genaamd Aarhus. In Aarhus zijn veel modewinkels gevestigd. De stad zou een van de gelukkigste steden van de wereld zijn, wat ook een reden kan zijn dat het een populaire vakantie bestemming in Denemarken is. Er is cultuur, kunst, architectuur en genoeg winkels en shoppingcentra om je te vermaken.

Het hoofdkantoor van Minimum is gevestigd bij de haven. Het merk, bekend om zijn minimalistische uitstraling en scandinavisch design, kan het hele jaar door gedragen worden. Hun collectie bevat overhemden, broeken, truien, t-shirts en nog veel meer.