• IVN Gelderland

Samenwerking voor 'groene en gelukkige' ouderen

NIJKERK Zorgerf Buiten-Land, in Putten en Nijkerk, en IVN Natuureducatie gaan samenwerken binnen het programma 'Grijs, Groen & Gelukkig' om een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Tijdens een feestelijke aftrap op 25 april 2018 wordt de samenwerking bezegeld. Yvonne van der Leest, eigenaar Zorgerf Buiten-Land, ondertekent dan samen met Joline de Weerdt, regiodirecteur IVN Oost, de samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar. Wethouder Welzijn van de gemeente Putten, de heer Priem, geeft het symbolische startsein voor de samenwerking.

Zorgerf Buiten-Land biedt dagbehandeling voor ouderen met dementie op prachtige landelijke locaties in Nijkerk en Putten. De bezoekers kunnen genieten van alles wat er gebeurd op het erf en worden actief betrokken bij het verzorgen van de dieren, de moestuin en het koken. In Putten is ook de mogelijkheid om te wonen in een vakantieachtige en bosrijke omgeving. Men woont in een hofje en kijkt uit op een prachtige binnenplaats met bloemen, planten en dieren.

,,Hoewel wij al dagelijks buiten zijn en veel met groen doen, werden wij ontzettend enthousiast toen we hoorden over Grijs, Groen & Gelukkig. Vooral de grote kennis die er bij IVN is over de natuur spreekt ons erg aan. Ouderen horen graag over de natuur en wij denken dat de grote ervaring die IVN heeft op het gebied van natuurbeleving, samen ontdekken van de natuur, van grote waarde is voor onze doelgroep", aldus Yvonne van der Leest.