• Inclusief Groep

Samenwerking met Inclusief Groep geïntensiveerd

NIJKERK Wethouder Heutink tekende woensdag 7 maart namens de gemeente Ermelo symbolisch de Dienstverleningsovereenkomst met de Inclusief Groep door het zetten van haar handtekening. Met de ondertekening van de Dienstverleningsovereenkomsten tussen Inclusief Groep en de zeven gemeenten op de Noord Veluwe is nu officieel vastgelegd dat de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening volledig bij Inclusief Groep blijft liggen. Daarnaast hebben de gemeenten uitgesproken om de samenwerking met Inclusief Groep te intensiveren in het kader van de Participatiewet.

De Wet sociale werkvoorziening (WSW) is bedoeld voor mensen die door een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap niet onder normale omstandigheden kunnen werken.

Inclusief Groep is eigendom van de zeven Noord Veluwse gemeenten (Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek). In december 2016 hebben de gemeenteraden van deze zeven gemeenten besloten dat de verantwoordelijkheid van de uitvoering van de Wsw bij Inclusief Groep blijft. Naast de uitvoering van de Wsw kan Inclusief Groep ook veel andere diensten bieden aan gemeenten om hen te ondersteunen bij de uitvoering van de Participatiewet. Het jaar 2017 is gebruikt om in overleg met de gemeenten te kijken wat Inclusief Groep naast de uitvoering van de Wsw nog meer kan betekenen voor gemeenten. Dit heeft geresulteerd in een dienstverleningsovereenkomst per gemeente met Inclusief Groep.

Op 7 maart hebben de wettelijke vertegenwoordigers van de gemeenten symbolisch de dienstverleningsovereenkomsten getekend door het zetten van hun handtekening op een groot bord met daarop de logo's van alle betrokken partijen.

De gemeenten en Inclusief Groep zien uit naar een goede samenwerking en verwachten op deze manier nog meer perspectief te kunnen bieden aan mensen die een afstand hebben op de arbeidsmarkt.