• Marco en Richard Velzing-Westerink van VW Vlaaienwinkel: ,,Maar ze zijn allemaal lekker.’’

    Maureen van Goethem / MC4DESIGN.nl

Proeverij VW Vlaaienwinkel

NIJKERK De proeverij die Marco en Richard Velzing-Westerink van VW Vlaaienwinkel aan de Oosterstraat afgelopen zaterdag organiseerden, is een succes gebleken en voor herhaling vatbaar.

Maureen van Goethem

Er was van tevoren een selectie gemaakt uit de ruim vijftig soorten die op de kaart staan. Speciaal voor 'zoetekauwen' werd in drie groepen, twee soorten per ronde, onbeperkt vlaai geproefd. Per ronde kreeg men bescheiden stukjes vlaai, omdat men dan niet direct vol zat.

Diegenen die zich niet hadden aangemeld konden ook nog hier en daar aanschuiven, bijvoorbeeld tussen het bezoeken van de monumenten door, want het was Open Monumentendag. ,,Met deze proeverij wilden wij Nijkerkers de kans geven om kennis te maken met ons vernieuwde assortiment. Het waren heel verrassende smaken, vonden ook onze gasten.'' Aan het eind van de dag restten van de vlaaien nog slechts enkele kruimels.

VLAAIEN Een kleine (her)introductie. Al weer bijna twee jaar geleden opende VW Vlaaienwinkel de deuren. Vanaf het begin is er een samenwerking met Supervlaai die vlaaien levert. ,,Ze worden dagelijks vers gebakken en 's nachts aan ons geleverd. 's Ochtends vroeg verwerk ik de bestellingen en maak ik de vitrine klaar.'' Ten opzichte van het begin is het assortiment vlaaien, chocolade en bonbons flink uitgebreid. Er is keuze uit maar liefst vijftig soorten vlaai. En ze zijn eenvoudig van te voren te bestellen op supervlaai.nl.

AANVULLING Iedereen heeft wel eens op een verjaardag een stuk kersenvlaai, aardbeienvlaai of appel-kruimelvlaai bij de koffie gehad. Bij VW Vlaaienwinkel heb je ook nog andere bijzondere vlaaien, zoals Oma's Vlaai (met rabarber). Heerlijke harde Wener bodem met dun laagje fris-zoete rabarber met daarover heerlijke room met grote stukken hazelnootschuim met een beetje kaneel, een echte traktatie en verrassend lekker. Of een Brownie vlaai met banketbakkersroom en chocolade bavaroise, daarover komen stukjes brownie, caramelstrepen en donker chocolade schaafsel. Om je vingers bij af te likken.

LUNCH Brood en gesmolten kaas, wie is er niet gek op? Een tosti kan altijd, of je nou gaat voor een lekker klassieke met kaas en ham, of een bijzonder exemplaar. Gasten van VW Vlaaienwinkel kunnen, naast een vers kopje koffie, cappuccino, latte macchiato, thee of een glaasje fris, ook genieten van heerlijke tosti's met bijzondere vullingen, die ook naar eigen keuze belegd kunnen worden (mits voorradig). Niet te vergeten zijn de overheerlijke 'Sweet' tosti's. Deze zijn verrassend lekker en echt een aanrader om eens te gaan proeven. ,,Wij hebben gehoord dat wij de lekkerste tosti's van Nijkerk hebben. Dat klanten dat zeggen is natuurlijk heel prettig om te horen.''

a        [VW VlaaienWinkel. Oosterstraat 16, 3861 BJ Nijkerk. 033 246 55 33. www.supervlaai.nl