• Maureen van Goethem

Pré-ski pret bij Van Duinkerken

Advertorial

NIJKERK Van Duinkerken Sport & Kamperen houdt in het weekeinde van 26, 27 en 28 januari een groots en gezellig wintersport actieweekend, om alvast in wintersportsfeer te komen.

Van Duinkerken Sport & Kamperen heeft alle benodigdheden voor de perfecte vakantie in de sneeuw; van ski's en snowboards tot kleding, helmen en brillen voor dames, heren en kinderen. Het team wintersportspecialisten kan hierin uitstekend adviseren. Maar dit actieweekend is er vooral omdat je er al een tijdje naar uitkijkt om binnenkort je tas weer te pakken voor de wintersport. ,,We doen dit om de consument te inspireren, enthousiasmeren en in sfeer te brengen voor de wintersport'', aldus Ariën Appeldoorn. 

PASSEN

,,Neem ruim de tijd als je naar de winkel gaat en ga er niet vanuit dat je binnen een kwartiertje weer buiten staat met een nieuw paar skischoenen. Ook wil je je goed beschermen tegen de kou en tegelijkertijd bewegingsvrijheid hebben. Wat neem je dan mee? Allereerst is het essentieel dat je jezelf goed beschermt'', vertelt Jan van Duinkerken. ,,Wij hebben helmen (eventueel met geïntegreerde bril) om je hoofd te beschermen, bodyprotectors en de kleding beschermt natuurlijk tegen vocht en kou. Ook zijn er rugzakken waar je, wanneer je overvallen wordt door een lawine, een airbag uit kan laten komen.''

MAATWERK

Van Duinkerken biedt speciaal op maat gemaakte zolen voor in de skischoenen en heeft zelfs skischoenen die middels accupack verwarmd kunnen worden. ,,Hierdoor krijg je een custom fit om je voet heen.'' Naast nieuwe ski's en snowboards kunnen winterspoerters bij Van Duinkerken terecht voor het onderhoud en eventuele huur. 

BEGIN

Wie komende winter voor het eerst op wintersport gaat, moet met heel wat zaken rekening houden. In laagjes werken is een goede start; een goede onderlaag (thermo ondergoed), vervolgens een isolatielaag/midlayer en als laatste een beschermende buitenlaag (jas of softshell). Van Duinkerken: ,,Er zijn verschillende soorten skikleding met ook nog eens allemaal hun eigen eigenschappen. Welke geschikt is hangt af van verschillende factoren. Maar ook daar vertellen we graag over.''

SKIGROEIPLAN

Voor de jongsten heeft Van Duinkerken het SkiGroeiPlan in het leven geroepen. Kinderen groeien immers vrij snel uit de skiuitrusting. Met een groeiplan beschikt een kind elk jaar over de nieuwste materialen. De inruilwaarde wordt altijd direct verrekend met volgende aankoop. Vraag meer informatie aan het personeel in de winkel.

Het wintersport actieweekend met volop inspiratie, gezelligheid en uiteraard een bijpassend hapje en drankje.

a [Van Duinkerken Sport & KamperenArkerpoort 1, 3861 PS NijkerkTel.: 033 253 57 14www.vanduinkerken.com