• Thijs Landman organiseert iedere maand een pokeravond voor ondernemers in het Ampt van Nijkerk. 

    Maranke Pater

Poker Business Netwerk bijna een jaar oud

NIJKERK Van Small Blind tot Big Blind, Straight Flush tot three of a kind: ondernemers zetten maandelijks hun pokerface op bij het Poker Business Netwerk dat een jaar geleden in Nijkerk is gestart.

Het Poker Business Netwerk is opgericht voor alle ondernemers. Op dit moment zijn er zestien leden waarvan het grootste deel uit de directe omgeving komt. ,,Toch hebben we ook ondernemers als lid die over het hele land verspreid zitten."  Het Poker Business Netwerk is opgezet met als doel op een andere manier te netwerken. ,,Onze slogan is: 'netwerken wordt weer leuk' met een vette knipoog naar andere netwerkclubs. We beginnen onze maandelijkse bijeenkomsten met een maaltijd in het restaurant en voordat we beginnen met pokeren houden we een netwerkronde waarbij iedereen zich even voorstelt en daarbij specifiek mag zeggen waar hij of zij naar op zoek is voor zijn of haar onderneming. Hierna starten we met pokeren."  Voor beginnende pokeraars is er een introductieclinic waarbij hen de fijne kneepjes van het pokeren wordt uitgelegd.

De vorm die gespeeld wordt  is Texas Hold 'em.  Dit is de bekendste en meest voorkomende spelvorm van poker. ,,We spelen freezeout: dit is een toernooivorm waarbij een speler uitgeschakeld is wanneer hij geen chips meer heeft en geen mogelijkheid heeft om een rebuy te doen. Een toernooi dat doorgaat tot er mogelijk maar 1 speler over is. Vooral het blufelement maakt het spel erg leuk om te spelen." Op de avonden wordt er niet om geld gespeeld. Ieder lid krijgt aan het begin van zijn of haar periode een grote 'stack' met fiches die gedurende de pokeravonden langzaam slinkt of juist toeneemt. ,,We hebben spelers die bij ons pokeren maar ook meedoen aan andere pokertoernooien. Wij spelen vooral omdat het leuk is, en daarom willen we het de spelers niet al te moeilijk maken door ze een beginstack te geven en de ruimte om te spelen. Ze hebben zelf de vrije hand wat ze willen inzetten. Beginners krijgen daarnaast tijdens het spelen een kaart met daarop verschillende winstgevende combinaties van kaarten die ze mogelijk in hun hand kunnen hebben. Een handig hulpmiddel voor tijdens het spelen."

De verwachting is dat we aankomend jaar verder groeien. Vanaf volgend jaar gaan we met punten gaan spelen. Op het einde van het seizoen zal het een all-over competitie worden. Op basis van het behaalde puntenaantal kunnen mensen vervolgens een mooie prijs uitzoeken."

Het Poker Business Netwerk maakt ook regelmatig een uitstapje met elkaar naar een andere sport. Zo wordt er op 25 augustus een Golfclinic en Golftoernooi georganiseerd bij Dutch Golf in Putten. Vanaf september vinden de maandelijkse pokeravonden weer plaats. De bijeenkomsten zijn altijd op de vierde woensdag van de maand.Voor meer informatie: www.pokerbusinessnetwerk.nl.