• Wijnand Kooijmans

Pand Rabobank krijgt nieuwe bestemming

NIJKERK Het pand van de Rabobank in Nijkerk krijgt een nieuwe bestemming. Freewear Fashion van het gehele gezin, verhuist dan van het huidige pand aan de Langestraat naar het nieuwe onderkomen.

Wijnand Kooijmans

,,Grote voordeel is", zo zegt Hilda Windhoud-Beukers, die de zaak samen runt met haar broer Rutger Beukers, ,,dat men met de voormalige Rabo een eigen pand krijgt waar het huidige pand moet worden gehuurd. De totale verkoopruimte wordt daarmee uitgebreid van 230 naar 440 vierkante meter. Dat maakt dat men de merken meer kan uitlichten en het geheel leuker kan aankleden. Daarnaast wil men ook graag ruimte geven aan 'een maatje meer'."

De koop is afgelopen week gesloten. Inmiddels zijn de benodigde vergunningen aangevraagd bij de gemeente Nijkerk om onder meer de buitenkant aan te passen. ,,Een winkel is toch net iets anders dan een bank", zo zegt Hilda. Streven is dat de verbouwing voor het zomerseizoen is afgerond. Er is, volgens Hilda, zo'n twee jaar onderhandeld over de verhuizing.

Freewear is sinds 2000 in Nijkerk gevestigd. Het moederbedrijf is in Bunschoten/Spakenburg. De Nijkerkse vestiging was de derde van de in totaal nu zeven vestigingen. ,,We zijn blij dat wij door de komst van het nieuwe pand er nu iets extra's moois van kunnen maken in Nijkerk."