• Gijsbert Bast met naast hem Peter Wanningen.

    Henry Hamstra
  • Gijsbert Bast met naast hem Peter Wanningen.

    Henry Hamstra

NOV en markt werken samen

NIJKERK Al jaren organiseert de Nijkerkse Ondernemers Vereniging (NOV) enkele zaken die ook gedaan worden door de vrijdagmarkt. ,,Allemaal heel leuk natuurlijk maar waarom niet vaker samenwerken, zodat de consument weet wanneer er wat te doen is in Nijkerk", schrijft de NOV. In 2018 is er al een voorzichtige start gemaakt met de samenwerking en in 2019 wordt dit uitgebreid.

Nu de BIZ (Bedrijveninvesteringszone) niet doorgaat in Nijkerk, is het voor de ondernemers en winkeliers die wel willen samenwerken alleen maar een stimulans om elkaar te versterken.

,,De vrijdagmarkt is zo'n partij om samenwerking mee te zoeken", aldus Peter Wanningen namens de NOV. ,,Het is goed om samen te werken en het bespaart ook nog eens, voor beide partijen, een beetje geld", zegt Gijbert Bast, marktmanager namens de markt.

Dit jaar zal de paashazenactie op Goede Vrijdag gezamenlijk worden opgepakt evenals de Moederdagactie waarbij meer dan 1500 gerberas worden uitgedeeld. Wellicht dat er in de toekomst nog meer gezamenlijk wordt opgepakt, maar dit is al een eerst stap.