• Gemeente Nijkerk

Mostert en De Vrij Vastgoed Holding ondertekenen koopcontract

NIJKERK Voor de aankoop van een bedrijfskavel werd woensdag 20 december een koopovereenkomst gesloten. De besloten vennootschap Mostert en Van de Weg en De Vrij Vastgoed Holding B.V bouwen gezamenlijk op een kavel van 5.440 vierkante meter een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein De Flier. Het pand dat gebouwd gaat worden is speciaal voor het behandelen van biologische grondstoffen door middel van CO2 hogedrukbehandeling en het schonen van de producten.

Mostert en Van de Weg is een familiebedrijf sinds 1975. Het bedrijf wordt nu geleid door de tweede generatie (Johan Mostert en André Mostert). Het bedrijf biedt diverse diensten aan in de agrarische markt. Sinds 2013 worden er ook biologische grondstoffen door middel van CO2 onder hoge druk behandeld. Met dit milieuvriendelijke proces worden alle in de voedingsstoffen aanwezige insecten gedood.

P. de Vrij Moerkapelle is ook een familiebedrijf, sinds 1928. Het bedrijf wordt nu geleid door de derde generatie (Aad de Vrij) en is gespecialiseerd in bewerking, opslag en verzending van specerijen, granen, peulvruchten, consumptiezaden en suikers. Het bedrijf investeert daarbij in de toekomst door toepassing van de nieuwste technieken.

In verband met een sterk toenemende vraag vanuit de markt, hebben beide bedrijven besloten tot intensieve samenwerking voor het gecombineerd verzorgen van drukbehandelingen en het direct daarna schonen van deze behandelde partijen vanuit één locatie.

Wethouder Patricia van Loozen is trots op de inspanningen van beide bedrijven: ,,Deze bedrijven kenmerken zich door passie voor hun producten en diensten. Zij leveren maatwerk en de dienstverlening is van hoge kwaliteit. Deze ondernemers combineren dit bovendien met vernieuwend bezig zijn. Hoe mooi is het dat zij dit doen vanuit een nieuw bedrijfspand in Nijkerk en daarmee de regio Food Valley mede op de kaart zetten als hét centrum voor agro-food in Nederland en de wereld."