• ARJEN GERRITSMA

Marina Lanting: “Ik wil op een positieve manier het verschil maken”

Advertorial

Een half jaar geleden wist ze nog van niets. Maar op het stembiljet dat onlangs op de mat viel staat het toch echt: Marina Lanting, lijsttrekker ChristenUnie –SGP. Voor veel Nijkerkers bekend als eigenaar van Boekhandel Roodbeen en lid van de regiegroep Binnenstad. Maar ook overtuigd christen en met hart voor de mensen! Een openhartig gesprek.

Waarom de politiek? Ik voel me erg betrokken bij de lokale samenleving en wil op een positieve manier het verschil maken voor de inwoners van Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkveen. De gemeenteraad is bij uitstek een plek waar dat kan.

Ondernemer of therapeut? Beide doe ik met veel plezier. In mijn raadswerk wil ik mij de komende periode graag verdiepen in het welzijn van jongeren en ouderen, daar ligt echt mijn hart. Mijn ondernemersbloed zal vast helpen om waar nodig ook door te pakken. Ik denk dan met name aan het thema duurzaamheid.

Waar wil de ChristenUnie-SGP zich voor inzetten? Wij zetten ons in voor gezond leven, betaalbare woningen voor jong en oud, goede hulp voor iedereen, sterke stellen en gezonde gezinnen. Voor een goed milieubeleid. Voor behoud van onze natuur, met ruimte voor de boeren.

Maar dat willen die andere partijen toch ook? Zeker. Maar op een paar punten gaan wij door, waar andere partijen ophouden. Als je de Stemwijzer van de gemeente Nijkerk invult zie je echt wel waar de verschillen zitten.

Maar ik ga als niet-christen toch niet op jullie stemmen? Waarom niet? Als christen vind ik openheid en betrouwbaarheid belangrijke waarden, die proberen we in ons politieke werk ook steeds voorop te laten staan. Ik was daarom ook blij om te merken dat de ChristenUnie – SGP ook binnen het stadhuis als zeer constructief te boek staat. Iedereen die deze waarden omarmt en onze speerpunten steunt nodig ik van harte uit ChristenUnie – SGP te stemmen.

Marina Lanting, de nieuwe Nijkerkse positivo? Gelukkig zijn er veel positieve mensen. Er zijn ook heel veel zaken om gelukkig en blij van te worden. Ik denk echt dat de gemeente Nijkerk bezig is een omslag te maken, kijk maar naar Samen aan Zet. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar nodig hebben om het goede voor Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen te zoeken. Daar wil ik me, samen met de andere kandidaten, hard voor maken.

Wilt u meer weten wat Marina en haar collega Wim Oosterwijk drijft? En of de ChristenUnie-SGP ook voor u een alternatief zou kunnen zijn? Kom dan gezellig een bak koffie doen op één van de volgende momenten: Zaterdag 10 maart, 10.30 – 12.00, La Salita, Westerdorpstraat 12, HoevelakenZaterdag 17 maart, 10.30 – 12.00 uur, keukentafel Marina, Langestraat 33, Nijkerk.