• Aalt Guliker

Lovende reacties op uitbreiding EABN-Uitvaartcentrum

NIJKERK Nijkerk heeft zaterdag kennis kunnen maken met het gerenoveerde onderkomen van de EABN Uitvaartverzorging. Het in 1976 gebouwde pand is een stuk groter geworden en is naar de wensen van de tijd stijlvol ingericht. De reacties van bezoekers waren lovend.

De blikvanger is een aanbouw naast de entreezijde, waar twee 24-uurs rouwkamers zijn gerealiseerd. Deze rouwkamers kunnen 24 uur per dag worden bezocht via een aparte ingang. Met een eigen pasje kunnen de nabestaanden zichzelf een toegang verschaffen tot dit gedeelte van het EABN-gebouw. Het bestaat uit twee rouwkamers, een keuken, toiletblok en een prachtige binnentuin.

,,De familie kan zich hier terugtrekken, bijvoorbeeld met de dominee. En ze hoeven geen afspraak te maken met ons. Er staat koffie en thee en de nabestaanden kunnen zichzelf bedruipen'', legt directeur Anton Izelaar de nieuwe service uit.

De rest van het gebouw is gemoderniseerd. De nieuwbouw startte in maart van dit jaar en rond de bouwvak is het gebouw opgeleverd. Om zo min mogelijk overlast te geven bij bestaande uitvaarten, is het gebouw in drie fases onder handen genomen. Directeur Anton Izelaar: ,,De reacties zijn lovend. Het gebouw heeft een hele andere uitstraling gekregen. Het is veel moderner, lichter en ruimer opgezet. Bovendien is onze service toegenomen. In de aula hebben we nu ook moderne beeld- en geluidstechnieken. De mensen kunnen films kijken en allerlei muziek draaien. De verlichting is erop aangepast.''

Verder waren buiten het gebouw een uitvaartbus te zien, een oldtimer, koetsen en een uitvaartmotor.