• Corlaer College
  • Corlaer College
  • Corlaer College

Leerlingen Corlaer College maken eigen barbecue

NIJKERK Leerlingen van de vmbo-afdeling PIE (Produceren, Installeren en Energie) van het Corlaer College hebben afgelopen maanden hun eigen barbecue gemaakt bij lokale bedrijven. Vorige week werden de barbecues getest tijdens een groots barbecuefestijn als feestelijke afsluiting van het project.

De afgelopen maanden bezochten de leerlingen wekelijks in kleine groepjes drie verschillende bedrijven. Bij elk bedrijf maakten ze een onderdeel voor de barbecue. Zo vervaardigden ze bij Damen-Dredging Equipment het rooster waarop het vlees ligt, fietsten ze voor een verbindingsbeugel naar WV Trappen en gingen ze voor de windvanger en kolenbak naar Kuyer Metaalwerken. Vervolgens zetten ze de barbecue in elkaar op school, om ze daar vervolgens te testen en meteen te gebruiken.

BUITEN SCHOOL LEREN Het Corlaer College acht het van belang dat leerlingen ook buiten de school leren en ontwikkelen. Zo krijgen ze zicht op wat er in het bedrijfsleven speelt. De school werkt hiervoor samen met bedrijven die zijn aangesloten bij stichting OOM (Opleiding en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf). Komend jaar sluiten verschillende bedrijven zich aan bij het initiatief, waaronder Van Halteren Metaal en Bronswerk Heat Transfer.