• FLOWfotografie Gerda van Engelenhoven

Karakter Wonen nieuw in Nijkerk

Advertorial

NIJKERK De in Ede wonende Dick Hoogenraad deed meer dan twintig jaar ervaring op in de interieurbranche en is nu voor zichzelf begonnen. In het pand waar decennialang electronicazaak Ridder zat, opende hij op 1 februari Karakter Wonen. Nijkerk is hiermee een bijzondere interieurwinkel rijker. De stijlvolle woonkameropstellingen in de ruime showroom aan de Bernhardstraat 68 zullen de bezoeker zeker verrassen.

,,Ik werk vanuit de visie dat elk interieur, naast de belangrijke rustige basis, een toevoeging nodig heeft waardoor karakter ontstaat. De naam Karakter Wonen was daarom snel gekozen'', vertelt eigenaar Dick Hoogenraad. ,,Er ontstaat karakter in een interieur door een boeiend element toe te voegen. Bijvoorbeeld door accessoires in een bepaalde kleurstelling te kiezen, of door een fauteuil te bekleden met een bijzondere stof. Het is de kunst om hierbij de balans te vinden tussen saai en onrustig.''

De stijl bij Karakter Wonen kan worden omschreven als eigentijds landelijk. Zo wordt een strak zwart metalen onderstel van een salontafel, gecombineerd met een mooi doorleefd houten blad. Een subtiel leeslampje van Fresoli Tierlantijn naast een retro stoeltje, zorgt voor een verrassend effect en rijke velours stoffen geven een weelderige uitstraling geven aan de zithoek. Er mag weer meer kleur toegepast worden in het interieur en dat is goed te zien in de diverse woonkameropstellingen waar klanten volop inspiratie kunnen opdoen.

DOORDACHT INTERIEURADVIES Of het nu om een volledig interieur gaat, of om een toevoeging bij een bestaand interieur: het is belangrijk om de juiste keuzes te maken. Dick Hoogenraad neemt daarom graag de tijd om de smaak van de klant te achterhalen: ,,Het gaat niet om wat ik mooi vind, maar om een interieur waar de klant blij van wordt. Ik vind het een uitdaging om met klanten mee te denken. Dat doe ik vanuit de gedachte dat een interieur leefbaar moet zijn. Een mooie combinatie is één, maar ik probeer ook te achterhalen hoe er in de ruimte geleefd wordt. Daarbij zijn onder andere de stof- en materiaalkeuzes belangrijk. Ik adviseer klanten hier graag bij.''

Interieuradvies bij Karakter Wonen gaat verder dan het combineren van de juiste meubels en materialen. Ook het laten maken van een plattegrond voor de juiste indeling en maatvoering, behoort tot de mogelijkheden.

DEALER VAN PAINTING THE PAST Behalve meubels vindt de bezoeker bij Karakter Wonen ook verf. Het nieuwe interieurbedrijf is de trotse dealer van verfmerk Painting The Past. Deze prachtige verstilde krijtverven sluiten naadloos aan bij de collectie meubelen. Karakter Wonen heeft zo alles in huis om een mooi totaalplaatje te creëren in ieder interieur.

Bezoekers zijn van harte welkom aan de Bernhardstraat. Parkeren kan gratis voor de winkel, waar nieuwe parkeervakken zijn gerealiseerd.