• Bodine Huijskes in haar trimsalon met Havanezer rashondjes Pippa en Louie.

    Maureen van Goethem

Hondentrimsalon Bodine open

Advertorial

Kennismaken tijdens open huis op zaterdag

HOEVELAKEN Hoe leuk is het om op je 21ste je eigen bedrijf te hebben. Bodine Huijskes is gek op huisdieren (er lopen thuis twee hondjes rond, Pippa en Louie), en besloot de opleiding tot hondentrimster te volgen.

Maureen van Goethem

Onlangs kwam de mogelijkheid tot het starten van een eigen salon. Dat ze nog zo jong is vindt de onderneemster alleen maar een voordeel. ,,Tijdens mijn opleiding is mij veel geleerd over het verzorgen en trimmen van verschillende hondenrassen. Zo heb ik veel ervaring op gedaan tijdens mijn stageperiode bij meerdere hondentrimsalons en een tweede plaats behaald bij TwoGroom in Bunnik.''

STARTEN Een eigen hondentrimsalon beginnen op jonge leeftijd, Huijskes bekent dat dat best een spannende stap was. Er werd een mooie ruimte gevonden; de oude bakkerij (eigenlijk gelegen aan het Mulderslaantje), tegenover de voormalige garage van haar opa Joop Huijskes. Deze ruimte werd opgeknapt en volledig omgebouwd tot een moderne hondentrimsalon. Maar wat is ze blij dat alles nu gereed is.

De trimtafels en wasbak, die elektrisch in hoogte verstelbaar zijn en uitgerust met handige hulpmiddelen. Het OPAWZ badsysteem zorgt ervoor dat het water diep in de vacht gaat, waardoor de hond een heerlijke massage krijgt, reinigt diep en is geschikt voor elke vacht. De dier- en milieuvriendelijke producten zijn met zorg uitgezocht. Ook koekjes van Carnibest zijn verkrijgbaar.

RECEPTIE Afgelopen maandag vond de opening plaats en werd de nieuwe bedrijfsnaam onthuld. Dit was op de verjaardag van haar opa Joop Huijskes. Sinds gisteren is de salon open en de eerste afspraken zijn al gemaakt. Aanstaande zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur vindt voor andere belangstellenden het open huis plaats. ,,Dan zal ik graag vertellen over de verschillende behandelingen. Zo kan men, onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers, kennismaken met mijn hondentrimsalon.''

TRIMMEN Voor een hond is het gewoon heel goed om een paar keer per jaar naar 'de kapper' te gaan, of je nu een kortharige, ruwharige of langharige hond in huis hebt. ,,Het is goed voor het welzijn van het dier. De producten die wij gebruiken voor het wassen van de honden zijn op biologische basis ontwikkeld en afbreekbaar'', vertelt Huijskes. ,,Wij doen er alles aan om een hond op zijn of haar gemak te laten voelen tijdens de behandeling en graag meegaat naar de trimsalon.''

Een behandeling zorgt er bijvoorbeeld voor dat klitten in de vacht een stuk kleiner worden. Huijskes trimt alle honden, van kleine tot hele grote. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor alleen een wasbeurt.

En net als je kind bij de kapper na het knippen wellicht een lolly krijgt, krijgt de hond na het trimmen een lekker snoepje en krijgt de hondenbezitter weer een goed verzorgde en fris ruikende hond mee naar huis.

Hondentrimsalon Bodine. Westerdorpsstraat 85A, 3871AV Hoevelaken. Tel.: 033 200 04 92. hondentrimsalon-bodine.nl