• Maranke Pater

Gflex ontvangt een award

Advertorial

REGIO Reuzetrots is hij op de Telecom Inspirience Award. Gerwin Eersen, eigenaar van Gflex, deed met zijn team mee aan de prestigieuze competitie.

Eersen noemt zichzelf en zijn team gekscherend een 'stelletje nerds met passie voor techniek'. Inmiddels is Gflex een belangrijke speler voor  ICT- en telefonie oplossingen op de hele Veluwe. ,,Een paar maanden geleden zei één van onze klanten dat we meer met onze expertises naar buiten moesten treden. We hebben als motto dat we flexibel zijn en snel reageren. Er is geen ICT-probleem dat we niet kunnen oplossen."

Tijdens de wedstrijd om de Telecom Inspirience Award te winnen streed Gflex tegen ('andere' weggehaald) grote ICT-bedrijven. Als inzending hadden ze een opdracht voor Five City Spa ingediend. ,,Five City Spa heeft vijf vestigingen door het hele land, maar heeft maar één receptioniste in dienst. Ze wilden graag zo klantvriendelijk mogelijk te werk gaan. In samenwerking met een programmeur en een beveiligingsbedrijf hebben we ervoor gezorgd dat bezoekers van de Five City Spa  nu na de reservering op de website met een QR-code de deur van de Spa kunnen openen. Bij vragen kunnen bezoekers gebruik maken van een interactieve zuil waar ze meteen visueel contact kunnen krijgen met de receptioniste." 

De Telecom Inspirience Award draait om het samenbrengen van verschillende communicatievormen in een platform. ,,Wij werden geroemd vanwege het feit dat deze case uitblonk in klantvriendelijkheid met daarachter een grote combinatie van verschillende technieken."

Gflex bedient voornamelijk het MKB. ICT is volgens Eersen een kritisch onderdeel van de winst van een onderneming. ,,Wij kunnen tientallen opdrachten laten zien waarbij de directeur van een bedrijf minimaal twee uur heeft bespaart aan werk op een dag door het gebruik maken van ICT-oplossingen. Mede omdat ze ook veel efficiënter kunnen communiceren door de telefonie oplossingen die wij bieden die vaak gekoppeld wordt aan de ICT omgeving. We merken dat er nog steeds een denkpatroon onder ondernemers bestaat om cijfers en resultaten te bewaren in Word en Excel, maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Door het maken of koppelen van verschillende softwareprogramma's kunnen we unieke software ontwikkelen voor de klant waardoor een directeur meer inzicht krijgt in bedrijfsgegevens waardoor ze ook beter kunnen sturen op verschillende onderdelen."

NORM

Op het moment zetten de medewerkers van Gflex zich in om de ISO270001 en NEN7510 norm te behalen. In 2018 komt er een vernieuwde wetgeving rondom dataveiligheid. ,,Er zijn heel wat mensen die niet weten wat de nieuwe wet gaat betekenen voor de ICT van hun bedrijf. Wij vinden de veiligheid van persoonsgegevens een belangrijk punt. Data van een bedrijf kan door bestaande of nieuwe virussen zo op straat komen te liggen. Ook willen we ondernemers laten zien wat er gebeurt als ze al hun bedrijfsgevoelige informatie klakkeloos in de Cloud zetten. Gflex biedt een bedrijf dankzij samenwerking met andere partijen een totaaloplossing." 

a [GflexDorpsstraat 923881 BE Putten0341 - 491 527www.gflex.nl