• Remko de Waal

Geen bouwstop voor Albert Heijn Nijkerk

NIJKERK De rechtbank Gelderland is niet meegegaan in het verzoek van de supermarkten Boni en Jumbo in Nijkerk een bouwstop op te leggen voor de werkzaamheden aan de AH.

Wijnand Kooijmans

Doorslaggevend voor de rechter is dat de gemeente Nijkerk behoorlijk steken heeft laten vallen en het daarom niet is gerechtvaardigd dat de AH een bouwstop wordt opgelegd. Tegen de bouw loopt nog wel een bezwarenprocedure bij de gemeente Nijkerk. De commissie bezwaarschriften behandelt deze tijdens een hoorzitting 30 september. Daarna wordt advies uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders. Zij moeten dan een besluit nemen op de bezwaren.

De uitspraak komt een week na de zitting. Beide partijen hadden ook gevraagd om een snelle uitspraak. Boni en Jumbo wilden dit voor met de bouwwerkzaamheden aan de AH wordt gestart. Eigenaar Gerard van den Tweel heeft belang bij de uitspraak dat de werkzaamheden niet behoeven te worden stilgelegd. Anders was de heropening van de supermarkt, gepland in de maand december, niet gehaald. Hiervoor zijn door de supermarkt al de nodige bestellingen geplaatst.

Beide partijen willen nog niet reageren op de uitspraak of zijn niet bereikbaar voor commentaar.