Flitstriatlon vindt in Autobedrijf Auto Nol nieuwe hoofdsponsor

NIJKERK Met een geheel nieuw parcours en een kersverse hoofdsponsor gaat op 15 juni dit jaar de Auto Nol Flitstriatlon van start. Het is dan al weer de 31ste keer dat de triatlonafdeling van Atletiek Vereniging Nijkerk deze unieke wedstrijd organiseert. Ook keert de wedstrijd, waarin de deelnemers eerst zwemmen, dan fietsen en als laatste onderdeel hardlopen, weer terug naar de traditionele woensdagavond.

De sluiting van het buitenbad Bloemendal zorgde vorig jaar nog voor een uitdaging bij de organisatie. Daardoor verhuisde het zwemonderdeel toen tijdelijk naar het binnenbad en verschoof ook de wedstrijd naar de zaterdag. Dit jaar verhuist de wedstrijd naar het natuurrijke gebied rond de jachthaven en ontstaat voor sporters een aantrekkelijk parcours in het prachtige polderlandschap. Bovendien is hierdoor een terugkeer mogelijk naar de populaire woensdagavond. De verwachting is dat de wedstrijd vanaf 1 februari dan ook dit jaar weer snel volgeboekt zal zijn. Dus voor Nijkerkers die mee willen doen geldt, dat zij zicht snel aan dienen te melden op www.flitstriatlon.nl.

Auto Nol verbindt zich voor het jaar 2016 aan de Nijkerkse triatlon. Eigenaar Arnold Koops verhuisde met zijn autobedrijf zelf in 2014 naar het huidige pand aan de Tabaksplanter. Daar spreekt ambitie uit en ook voor komend jaar heeft hij grote plannen. ,,Ik draag de triatlonsport en Nijkerk in het algemeen een warm hart toe´´, aldus Arnold Koops. ,,De bewoners uit Nijkerk hebben in de afgelopen jaren veel voor mij gedaan en ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen. Bovendien spreekt de passie, de ambitie en het enthousiasme in de triatlon mij erg aan. Niet op de laatste plaats omdat ik op deze zelfde wijze wil ondernemen en klaar wil staan voor mijn gasten.´´

De drie sporten van de triatlon worden als volgt afgewikkeld. Eerst 500 meter zwemmen in de Arkervaart. Daarbij wordt gestart middels het unieke druppelsysteem, waarbij elke 10 seconden één deelnemer start. Geen gedrang dus zoals bij veel andere triatlonwedstrijden. Daarna via de wisselzone op weg naar drie rondes fietsen met in totaal 18 kilometer door de Arkemheenpolder. Tot slot nog 5 kilometer hardlopen om een glorieuze eindtijd te klokken onder de finishboog. Wetsuits zijn tijdens het evenement overigens ook te huur voor de liefhebber.