• Ferdinand en Wim Timmer: ,,Wij hebben samen de knoop doorgehakt en besloten te stoppen. -

    Maureen van Goethem

Firma Timmer sluit deuren

Advertorial

HOEVELAKEN 'Opheffingsuitverkoop' valt er te lezen in de advertentie van de Firma Timmer in Hoevelaken. Een moeilijk besluit voor Wim (66) en Ferdinand (63) Timmer.

Maureen van Goethem

Door te stoppen met het bedrijf zetten zij een punt achter een markant familiebedrijf. Want Installatiebedrijf Timmer is met recht een familiebedrijf te noemen. De smederij, de winkel en het tolhuis werden in 1954 door Geurt Timmer overgenomen en in 1989 droeg hij het bedrijf op zijn beurt over aan zijn zoons. De Firma Timmer bestaat dit jaar dus al 65 jaar, maar daar komt nu helaas een eind aan.

Maar de familiegeschiedenis begint al veel eerder dan 1954. Al voor de oorlog werden er, om aan armoede te ontkomen, moestuingroente en kolen verkocht. Tijdens de oorlog ging Geurt aan de slag als bakkersknecht. Hij fietste ook op een bakfiets en verkocht 'consumptie-ijs'. Hij vond zijn roeping toen hij als smidsknecht aan de gang ging. Als volleerd ambachtelijke smid kon hij zijn gezin stichten. Maar Geurt had altijd de drijfveer om voor zichzelf te beginnen. Hij zag handel in huishoudelijke artikelen, giertanks, kachels en haarden en aardgas. Toen het aardgas naar Hoevelaken kwam, ging Geurt met zijn medewerkers gasleidingen aanleggen. En hij specialiseerde zich later in de centrale verwarming. Firma Timmer groeide door tot een allround installatiebedrijf.

De gelegenheid over de toekomst na te denken deed zich voor na het overlijden van hun vader (91) in 2016. Wim en Ferdinand krabden zichzelf achter de oren toen een projectontwikkelaar zich meldde. Het duo besloot serieus na te denken over het aanbod. Ferdinand Timmer: ,,Je krijgt een aanbod en dan denk je 'hoe wordt het over vijf of tien jaar?' Dat hebben we afgewogen.'' Dat de deuren van de zaak na 1 november voorgoed sluiten, blijft gek voor de broers. Beide mannen begonnen als tiener in de zaak. ,,Ik kijk terug op een fantastische tijd, ben verdrietig om het afsluiten van een hele belangrijke periode in mijn leven'', aldus een duidelijk geëmotioneerde Wim Timmer.

TOEKOMST Broers Wim en Ferdinand Timmer dragen vanaf 1 oktober aanstaande de diverse takken van het bedrijf over aan firma's in de buurt. Wim gaat genieten van zijn pensioen en Ferdinand kijkt nog even om zich heen. Alle personeelsleden hebben een andere baan of zijn voor zichzelf begonnen en dat is een pak van hun hart.

De werkzaamheden (installatie en constructie, centrale verwarming, gas, water, sanitair, airconditioning, dak- en laswerk) zelf worden na 1 oktober overgenomen door Geba Install uit Nijkerkerveen, Heating Service Hoevelaken (HSH) en Van den Tweel Metaal. Laatstgenoemde heeft op dit moment de werkplaats al in gebruik genomen.

De reacties van klanten hebben hen de afgelopen tijd goed gedaan. ,,Er zijn heel veel mensen die het jammer vinden dat we weggaan. Daarom willen wij alle klanten en ieder ander hartelijk bedanken voor de jarenlange klandizie.''

Dinsdag 1 oktober start bij Timmer de opheffingsuitverkoop. Daarna gaan de deuren voorgoed dicht.