• Alex Comodini, dealer van Pilote

    Maureen van Goethem

Event bij Como Campers & Auto's

NIJKERK Bij Como Campers & Auto's vindt zaterdag 5 oktober aanstaande van 10.00 tot 17.00 uur het terugkerende evenement 'Campers & Coffee' plaats.

Maureen van Goethem

'Campers & Coffee' biedt camperaars onder meer nieuwe campers, advies over hun camper en kamperen, verzekeringen en accessoires.

,,Dit evenement wordt twee keer per jaar gehouden,'' vertelt eigenaar Alex Comodini. ,,Mensen kunnen binnenlopen, een kop koffiedrinken, met elkaar praten, kijken naar campers en ervaringen uitwisselen. Daarnaast zijn de zes nieuwste Pilote campers te bezichtigen, die komen namelijk in de week van 30 september vanuit de fabriek in Frankrijk.''

Naast het bezichtigen van de nieuwe modellen is er de hele dag een campermarkt met allerlei handige accessoires, workshops voor rijvaardigheid, poetsen en polijsten van krasjes en wordt de bezoeker in een ongedwongen sfeer getrakteerd op hapjes, drankjes en op de lekkerste koffie door een echte Barista vanuit de mobiele espressobar.

2020 MODELLEN Sinds een jaar zijn bij Como Campers & Auto's half integrale en integrale campers van het Franse merk Pilote te koop. Met 2020 in het vooruitzicht komen er weer nieuwe types op de markt, waaronder bijvoorbeeld de Pilote Vans, de kleinere buscampers.

Op de beurs in Düsseldorf werden alle nieuwe Pilote-modellen, in totaal 26 stuks, getoond. Hun series campers zijn uitgebreid met meer modellen en meer mogelijkheden. De Pilote camperlijn bestaat uit de lengte 5.00m tot 7.87m, ligt op een Fiat chassis en zijn verkrijgbaar in verschillende indelingen en interieurkeuzes.

,,Er is best wel veel veranderd. Fiat wijkt bijvoorbeeld af van de standaardmotor. Er komen nu vier dieselsterktes: 120, 140, 160 en 180 pk. Dat is meer keuze voor de klanten. Ook nieuw is de Adblue-injectie. Dankzij AdBlue-injectie wordt schadelijke CO2 omgezet in onschadelijke stikstof en waterdamp en is het verbruik minder. Hierdoor is de camper ook zuiniger en schoner en dat is natuurlijk weer beter voor het milieu.''

EX-VERHUUR Alle op dit moment in de verhuur zijnde campers, maar liefst 13 stuks, worden eind van het jaar verkocht. Daar zitten tevens de in dit jaar aangekochte exemplaren bij en deze zijn ook te bezichtigen tijdens 'Campers & Coffee'.

BEURS Comodini staat van 9 tot en met 13 oktober weer op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Ook daar zullen de nieuwe Pilote-modellen getoond worden. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kan eenieder zich oriënteren en inspiratie opdoen over de eerstvolgende kampeerbestemming.

,,Bezoekers kunnen onze campers van binnen en van buiten bekijken en alvast wegdromen achter het stuur.''

a        [Como Campers & Auto's. Tabaksplanter 4, 3861SH Nijkerk. Tel.: 033 245 47 62. www.comocampersenautos.nl