Een groene uitvaart op Hoevelaken Duurzaam

HOEVELAKEN Aandacht voor duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Wie tijdens zijn leven bewust omgaat met natuur en milieu, wil ook bewuste keuzes maken voor na zijn dood. Dat kan onder meer door groene keuzes te maken bij de invulling van de uitvaart. Alfine Uitvaarten geeft hierover informatie tijdens de manifestatie 'Hoevelaken Duurzaam' op zaterdagmiddag 30 mei op het Van Aalst Plein in Hoevelaken.

Voor alle materialen die bij een uitvaart gebruikt worden zijn milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld kisten van duurzaam hout, karton, riet of bamboe, gemaakt met milieuvriendelijke lijm. Deze bieden een goed alternatief voor de veel gebruikte en vervuilende uitvaartkist van spaanplaat met fineer. In plaats van kaarten kunnen bijvoorbeeld elektronische berichten verstuurd worden. Een lopende stoet met loopkoets of een uitvaartbus kan de traditionele stoet van auto's vervangen. Biologische hapjes en drankjes bij de condoleance zijn bij steeds meer locaties verkrijgbaar.

HOEVELAKEN DUURZAAM Op 30 mei houdt Lions Club Hoevelaken de manifestatie Hoevelaken Duurzaam. Doel is om de bewustwording rond het thema duurzaamheid te verhogen en aandacht te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De netto opbrengst van de manifestatie wordt gedoneerd aan de Stichting Hulpdienst Hoevelaken. Informatie over het programma staat op www.hoevelakenduurzaam.nl.