• Leukste Restaurant 2015

    Erik Peek Fotografie Airvideo.nl

'Dit is de kroon op ons werk'

NIJKERK ,,Het is de kroon op ons werk'', zeggen Jian Lan en Harmen de Glint van sushirestaurant Japas. Het restaurant werd vorige week verkozen tot leukste restaurant van de provincie Gelderland. Het restaurant, dat gevestigd is Ermelo en onlangs een nieuwe vestiging geopend heeft in het centrum van Nijkerk, scoorde in de landelijke ranglijst de derde plaats en greep met volle overtuiging de provincie overwinning.

Maandag 11 januari was de Award Uitreiking van de verkiezing van het leukste Restaurant in het Corpus Congress Centrum te Oegstgeest, waar een deel van het Japas team bij dit feestelijke evenement aanwezig waren om de prijzen in ontvangst te nemen.

De stemmers konden hun stem uitbrengen door op de volgende onderdelen een rapport cijfer te geven tussen de 1 en de 10. De beoordeelde onderdelen waren gezelligheid, service, prijs-/kwaliteitsverhouding en de persoonlijke benadering. Op alle onderdelen scoorde Japas ruim boven gemiddeld en hebben hiermee de titel binnen gehaald.

De ondernemers vinden het een eer. ,,Het is een kroon op het werk dat de gasten ons zo goed hebben beoordeeld en er zoveel stemmen zijn binnengekomen. We zitten nog midden in de opstart fase van onze nieuwe Japas vestiging in Nijkerk, en dan krijgen we zo'n mooie prijs uitgereikt, dat is toch fantastisch", aldus De Glint.

De restaurant formule waar je onbeperkt kunt genieten van Japanse Tapas hapjes heeft op de Veluwe in de afgelopen jaren heel wat bekendheid opgebouwd. ,,Onze eerste vestiging in Ermelo zijn wij nu 4,5 jaar geleden gestart. Dit was gelijk een groot succes!"

Met de nieuwe vestiging in het centrum van Nijkerk hopen de ondernemers meer gasten uit de regio Amersfoort en omgeving te kunnen trekken. Met vernieuwende details in het interieur en een zeer luxe en uitgebreid dessert aanbod verrassen zij de gasten in deze regio. ,,De gasten zijn erg enthousiast over ons restaurant concept, en reageren positief op onze komst naar de gemeente Nijkerk" aldus Jian Lan.