• Kees van den Heuvel

Diggy Dex en Gruffalo bij opening vernieuwde Roodbeen

NIJKERK De verbouwing van Boekhandel Roodbeen aan het Plein is bijna ten einde en zaterdag opent wethouder Mariëlle Broekman de 'Boekenberg'. Niemand minder dan zanger Diggy Dex zal ook aanwezig zijn tijdens de feestelijke openingsdag. 

De opening is niet geheel toevallig op 25 mei, wat het is die dag Bookstore Day. Een dag waarop de onafhankelijke boekhandel gevierd wordt. Bookstore Day is ook bij Boekhandel Roodbeen een dag vol activiteiten en speciale aanbiedingen, er verschijnen exclusieve uitgaven en er zijn verschillende dagdeals.

ONTBIJT De opening en Bookstore Day worden bij Roodbeen gevierd met een ontbijt om 9.00 uur, tussen de boeken. Aansluitend kunnen bezoekers Diggy Dex ontmoeten, hij is tussen 10.00 en 11.00 uur te gast. De zanger schreef het boek 'Taalkunstenaars', waarin zijn liedteksten en de teksten van andere bekende Nederlandse artiesten zijn gebundeld. 

GRUFFALO Ook de Gruffalo komt op bezoek, bekend van het prentenboek. Kinderen kunnen de Gruffalo een handje geven en samen op de foto. De Gruffalo komt steeds even kort tevoorschijn tussen 11.00 en 13.00 uur. Om 13.00 uur is het tijd voor de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd met Kikker-vlaggetjes. De winnaars worden vooraf op de hoogte gesteld.

VERNIEUWD In de vernieuwde boekhandel krijgt het VVV-informatiepunt een prominente plek, samen met de reisboeken en het assortiment over Nijkerk en de regio. De kinderboeken krijgen een ruime opstelling samen met de spellen en educatief speelgoed. Bij de kookboeken komt de stamtafel weer te staan: ruimte voor ontmoeting. Het belangrijkste bij Roodbeen blijven natuurlijk boeken, van roman tot thriller van fantasy tot geschiedenis en de literatuur staan in het hart van de boekhandel.

Door het gebruik van energiezuinige verlichting en een moderne manier van verwarmen wil de boekhandel duurzaam investeren in de toekomst. Omdat de meubels verrijdbaar zijn, is er ook ruimte om lezingen te geven, podium te bieden aan mensen die iets willen delen en om schrijvers te ontmoeten.