• n.v.t.

De kracht van een vloerkleed

De winter komt er weer aan, de dagen worden korter en helaas ook kouder. Truien, dikke sokken en een winterjassen moeten ons helpen aan een warme winter. Het is bewezen dat mensen 's winters meer tijd binnen doorbrengen en meer opzoek zijn naar knusheid en gezelligheid. De verwarming wordt aangezet en de sloffen en dikke dekens komen tevoorschijn. Maar wat kan je nog meer doen voor een warme, knusse winter? Wij vroegen het Joost van de Goot eigenaar van webshop DeWoonwinkelier.

Warme winter met een vloerkleed
,,Of je nu een grote of kleine woonkamer hebt. Of je een huur huis of een koopwoning hebt. Een vloerkleed kan elke ruimte tot een geheel maken" legt Joost van de Goot uit. ,,Een vloerkleed is een prachtig accessoire voor je huiskamer, slaapkamer of speelkamer en creëert in een handomdraai warmte en knusheid''. Jaarlijks investeren veel huishoudens in het isoleren van hun huis om de warmte binnen te houden. Ook een vloerkleed kan warmtebeleving verhogen in huis. 

Voordelen van een vloerkleed
Een vloerkleed wordt volgens veel stylisten gezien als 'het dienblad van meubels'. Een waar podium waardoor een ruimte in één klap af is. Wanneer het gaat over vloerkleden is hoe groter, hoe beter. Zeker in kleine ruimtes zijn grote vloerkleden belangrijk. ,,Vloerkleden hebben niet alleen een stijlvol doeleinde. Je kunt de akoestiek in je huis verminderen en in een handomdraai knusheid en warmte binnen brengen" zegt Joost.

Wat is het perfecte vloerkleed?
Bij het uitzoeken van een vloerkleed moet je wel op een aantal dingen letten. Formaat, materiaal en ondergrond zijn hierbij belangrijke factoren. ,,Groot voordeel is dat vloerkleden tegenwoordig niet meer zo duur zijn. Waar vroeger mensen hun hele leven het met één vloerkleed moesten doen, mag je nu wisselen. Dus breng voorjaar in je woonkamer met een levendige kleur. Breng winterse sferen in je huis met een wollen vloerkleed''. Wollen vloerkleden zijn gemaakt van schapenwol. Schapenwol is waterafstotend, warmt regulerend en extreem zacht. Perfect voor de koude winterdagen.

Wil je meer weten over de kracht van een vloerkleed? De Woonwinkelier heeft een ruim aanbod wollen, hoogpolige en vintage vloerkleden. Neem gerust een kijkje op www.dewoonwinkelier.nl.