• Arjen Gerritsma

De Flier krijgt units voor ondernemers zonder eigen pand

NIJKERK Op bedrijventerrein De Flier komt een pand waar kleine ondernemers een unit kunnen huren. Deze ondernemers zijn er vaak nog niet aan toe om zelfstandig een bedrijfspand te realiseren. De koopovereenkomst voor de kavel van 4455 vierkante meter is vandaag getekend door de heer B. de Vries en de gemeente.

De heer De Vries merkt dat er veel vraag is naar het huren van bedrijfsunits. In 2015 heeft hij al andere panden laten realiseren aan dezelfde straat, waarvan de uitstraling grotendeels gelijk is aan het nieuw te bouwen pand. De Vries wil op de nieuwe kavel twee panden bouwen die aan de achterzijde verbonden zijn door een overkapping.

Patricia van Loozen, wethouder economie: „Door de gunstige ligging maar ook de aantrekkingskracht van bedrijven onderling is bedrijventerrein De Flier een gewilde locatie voor ondernemers. We zien de vraag van ondernemers naar kleinere panden. Tegelijkertijd willen we voorkomen dat er een overschot ontstaat van bedrijfsverzamelgebouwen. Mooi dat deze ondernemers elkaar vinden en dat zo vraag en aanbod bij elkaar komen."