• ARJEN GERRITSMA

Brouwer Technology blijft gehuisvest in Nijkerk

NIJKERK Brouwer Technology gaat een nieuw onderkomen bouwen aan de Ohmstraat in Nijkerk. Daarmee blijft het bedrijf gevestigd in Nijkerk.

Brouwer Technology is van oorsprong een koeltechnisch installatiebedrijf met klanten in de omgeving van Nijkerk en daarbuiten. Brouwer levert en plaatst airconditioning voor kantoren, procesruimtes en installaties voor vries- en koelcellen. Brouwer verzorgt het onderhoud en heeft een 24 uurs service dienst. Brouwer Technology bestaat inmiddels 20 jaar en heeft zich naast deze werkzaamheden ook gespecialiseerd in het onderhouden van HVAC (Heating, Ventilation en AirConditioning) systemen van treinen, metro's en trams. Dit doet Brouwer Technology al zo'n 18 jaar.

De laatste 6 jaar heeft Brouwer Technology zich ook toegelegd op diverse andere sub-systemen van treinen, metro's en trams, zoals deursystemen, diverse elektronische systemen, veiligheidssystemen, het verlijmen van ramen en spot-repair aan het exterieur. Een aantal van deze werkzaamheden wordt in de hoofdvestiging in Nijkerk uitgevoerd en er wordt ook veel werk uitgevoerd op locatie bij haar klanten. Opdrachtgevers zijn een aantal grote treinenbouwers, zoals Bombardier, Siemens, Stadler, Alstom en CAF en diverse vervoerders in de Benelux: NS, RET, HTM, GVB, NMBS, Arriva en Connexxion.

Het bedrijf is nu 9 jaar gevestigd op de Ampérestraat in een bedrijfsverzamelgebouw. Er wordt nu grond gekocht aan de Ohmstraat om een eigen pand te bouwen. Wethouder Patricia van Loozen is content met de verkoop: ,,Brouwer Technology maakt een grote sprong in de ontwikkeling. Momenteel gevestigd in een gehuurd pand en nu wordt er een kavel van 4.500 m2 gekocht voor de bouw van een mooi bedrijfspand met zicht op de Ambachtsstraat. Een compliment aan de heren Brouwer en Van Heesch voor hun bedrijfsvoering. Ook fijn dat er aandacht is om personen in dienst te nemen met afstand tot de arbeidsmarkt."

Met de verkoop is een perceel bedrijfsterrein verkocht in terrein Westkadijk aan de Ohmstraat. In dit gebied is nog één perceel beschikbaar. Meer informatie op www.nijkerka28.nl.