• Maureen van Goethem

Bijzondere kookwinkel 'Zuur'

Advertorial

NIJKERK In een mooi en sfeervol pandje op de Singel 16 in Nijkerk heeft Walter Rakhorst (30) zijn dromen waargemaakt. Hij opent aanstaande vrijdag 13 oktober zijn nieuwe kookwinkel genaamd 'Zuur'.

Zo'n beetje alles wat er nodig is voor in de keuken is hier te vinden, van het gewone dagelijkse koken tot het bereiden van de lekkerste en mooiste maaltijden en gerechten. Kortom, iedereen die van koken houdt kan bij 'Zuur' terecht.

In de winkel heeft Rakhorst genoeg ruimte om alle nieuwe kookspullen uit te stallen. Sinds twaalf jaar is hij al zelfstandig ondernemer. Hij begon ooit in de financiële sector, maar kwam er al snel achter dat hij veel meer interesse had voor online marketing. De combinatie tussen retail, e-commerce en enorme liefde voor koken heeft ertoe geleidt deze winkel te openen. ,,De naam die wij, mijn vrouw Natalia en ik, gekozen hebben is heel toepasselijk. Zuur is een van de vijf smaken, naast zoet, bitter, zout en umami.''

'Zuur' wordt een kookspeciaalzaak voor de echte kookliefhebber, waar iedereen uit Nijkerk en omgeving met een voorliefde voor kwalitatief goed kook- en keukengerei alles vindt wat zijn of haar hartje begeert: Met een overzichtelijk assortiment kwalitatieve pannen, messen, allerhande kookgerei, keukentextiel zoals schorten en overwanten, kookboeken maar ook leuke kookkado's. Een echt 'Eldorado' voor elke kookliefhebber. Alle producten worden hier, voorzien van deskundig advies, verkocht. ,,We willen graag weten wat de wensen van onze klanten zijn, zodat we persoonlijk en vakkundig kunnen adviseren. Zo weten zij zeker dat ze goed zitten met aankopen.'' 

KOOKMESSEN

Goede messen zijn onmisbaar in iedere keuken en er zijn messen in allerlei prijsklassen en voor iedere snijklus. ,,Naast de gebruikelijke (koks)messen hebben wij ook Japanse messen. Dat is weer net even anders. Wil je een goed en kwalitatief mes? Dan moet je eigenlijk echt in de winkel langskomen. Voelen hoe het mes in de hand ligt. En vooral, is het geschikt voor wat je ermee wilt doen'', aldus Rakhorst.

BIG GREEN EGG

'Zuur' is officieel dealer van de Big Green Egg. En dat is niet zomaar een barbecue want roken, grillen, bakken, slowcooking... het kan allemaal. En met zeven verschillende modellen is er een voor elke levensstijl en gelegenheid. 

'Zuur' is een heerlijke winkel voor iedere thuiskok om nieuwe ideeën op te doen. En de winkel wordt doorlopend aangevuld met nieuwe artikelen. Er zullen op bepaalde momenten demonstraties gegeven worden, zoals met een slowcooker, blender of keukenmachine. ,,Op de dag van de feestelijke opening gaan we er een gezellige dag van maken, met een hapje en een drankje, en zal er een olijfolieproeverij zijn'', besluit Rakhorst.

a [Kookwinkel ZuurSingel 16, 3861AE Nijjkerkwww.facebook.com/zuurnl/