• Arla Foods
  • Arla Foods

Arla Foods wil voedselverspilling verder terugdringen

NIJKERK Arla Foods start een partnerschap met de Europese Federatie van Voedselbanken om voedselverspilling verder terug te dringen

Arla Foods en de Europese Federatie van Voedselbanken (FEBA) hebben een overeenkomst getekend om overtollige producten te doneren via de partners van het FEBA-netwerk in Europa.

De overeenkomst formaliseert en bouwt voort op de reeds bestaande partnerschappen tussen Arla Foods en lokale voedselbanken, zoals Fareshare in het Verenigd Koninkrijk, Fødevarebanken in Denemarken en de Nederlandse Voedselbank.

,,Wij werken al vele jaren samen met Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Elke week gaat er een vracht met dagverse zuivelproducten van onze fabriek in Nijkerk naar het distributiecentrum in Arnhem om vanuit daar te worden gedistribueerd aan gebruikers van de Voedselbank. Maar met name bij langhoudbare producten ontstaan regelmatig grote overschotten, waarmee we niet terecht kunnen bij de lokale voedselbanken. De samenwerking met FEBA gaat ervoor zorgen dat dit soort overschotten in de toekomst op de juiste plaatsen terecht gaan komen", aldus Dennis Iseger, CSR manager bij Arla Foods.

De Europese Federatie van Voedselbanken (FEBA) is een netwerk van 326 voedselbanken en kantoren in 23 landen. Sinds 1986 ondersteunen zij voedselbanken om honger en ondervoeding tegen te gaan en voedselverspilling te verminderen. In 2016 leverde het netwerk van voedselbanken gemiddeld 2,6 miljoen maaltijden per dag, dankzij de 16.400 medewerkers die het voedsel inzamelen, opslaan en herverdelen aan meer dan 37.000 lokale liefdadigheidsinstellingen in heel Europa.