• Kees van den Heuvel

Apollo Workspaces opent haar deuren

NIJKERK In het voormalige Israelcentrum in Nijkerk heeft Apollo Workspaces haar deuren geopend. In dit gebouw worden volgens eigen zeggen 'de tofste werkplekken van Midden Nederland' aangeboden. De opening gebeurde met een 'betonparty'. Zoals het woord al aangeeft, vond de party letterlijk plaats in een kaal gebouw met enkel de aankleding voor de exclusieve pre-opening. Apollo Workspaces gaf een kijkje achter de schermen voor de officiële opening medio februari.

Het doel van de betonparty was om het plan visueel te maken voor de genodigden. Door middel van een virtual reality-bril waande bezoekers zich voor een moment midden in hun gloednieuwe kantoorruimte. De positieve reacties hierop waren duidelijk hoorbaar. Naast de VR-bril kregen de genodigden de kans om door het pand te lopen. Hierdoor kregen zij een helder beeld bij de indeling. Boven was de coffee corner al deels in de maak. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een werkplek; de koffieruimte.

Maar hoezo Apollo Workspaces? De oprichters van dit concept zijn Jerry van den Pol en Harm Erik van de Pol. In samenwerking met reclamebureau TODD Reclamestal, 4D Architecten en Lagemaat Beheer BV gingen zij het avontuur aan. Samen met deze creatievelingen staken zij de koppen bij elkaar om te brainstormen over het idee 'kantoorruimtes en flexplekken' en de gehele uitstraling van Apollo Workspaces. Na vele brainstormsessies is het idee werkelijkheid geworden. De ruimtes zijn interessant voor het MKB en de ZZP'er. Ook hebben zij de mogelijkheid tot opslagruimte en vergaderen in één van de moderne vergaderruimtes.

De oprichters willen de ondernemers een ruimtelijke werkplek bieden met een relaxte werksfeer. De indeling en aankleding van het pand is hierop gebaseerd. MKB'ers of ZZP'ers die een kantoorruimte of werkplek willen huren, kan dat inclusief het gebruik van de vergaderruimtes, WiFi, koffie of thee en de printer. Daarnaast verzorgt de cateraar de lunch en ook de facilitaire benodigdheden tijdens een presentatie of training.

Volgens de planning opent Apollo Workspaces medio februari officieel zijn deuren. Er hebben al een aantal potentiële huurders hun interesse kenbaar gemaakt, en de mogelijkheden staan op www.apollo-workspaces.nl.