• Bas de Meijer

Amaris breidt Dagbesteding uit in Nijkerk

NIJKERK Amaris breidt de openingstijden van het dagcentrum in Nijkerk uit met een extra dag als gevolg van de groeiende behoefte aan dagbesteding. Dit dagcentrum in Amaris Arkemheen is voortaan open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. 

Amaris biedt al jaren dagbesteding aan thuiswonende ouderen in Nijkerk en Nijkerkerveen. Eerst in de oude Pastorie in Nijkerkerveen, sinds 1 oktober in een eigen ruimte in Amaris Arkemheen in Nijkerk. Dit tot tevredenheid van de deelnemers. ,,We merken dat de behoefte aan dagbesteding in Nijkerk groeit", aldus Petra Visser, medewerker Welzijn van het dagcentrum. ,,Er zijn steeds meer ouderen die nog thuis wonen, maar overdag wel wat extra hulp kunnen gebruiken of gezelschap zoeken. Ook voor mantelzorgers is dagbesteding vaak een oplossing om zo de ondersteuning langer vol te houden. Door deze uitbreiding kunnen wij meer ouderen en hun mantelzorgers ondersteunen en nog beter inspelen op de behoefte van onze deelnemers."

Dagbesteding is bedoeld voor thuiswonende ouderen die behoefte hebben aan ondersteuning of het gezellig vinden om samen met anderen hun dag in te vullen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals gym, denk- en gezelschapsspellen, bakken en koken. ,,We vragen vanzelfsprekend naar de wensen van de deelnemers." Tijdens de dagbesteding zijn vaste begeleiders en vrijwilligers aanwezig voor de professionele ondersteuning.

Door een toename van het aantal deelnemers, is het dagcentrum ook op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij activiteiten, koffie schenken en de maaltijd. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk: Corina van Hoorn via tel. 085-0213498 of c.vanhoorn2@amaris.nl.