• Harry Koelewijn

Alfa Accountants en Adviseurs hoofdsponsor van Drakenbootrace

NIJKERK De drakenbootrace in Nijkerk gaat verder onder de naam 'De Alfa drakenbootrace Nijkerk'. De overeenkomst hiervoor is vrijdag ondertekend

op het kantoor van Alfa Accountants en Adviseurs in Nijkerk.

Bij de drakenbootrace in Nijkerk op 1 juli vorig jaar was Alfa Accountants en Adviseurs al de hoofdsponsor. Dit is zo goed bevallen dat een overeenkomst is gesloten voor twee jaar, met een optie voor nog twee jaar.

Het bestuur van Stichting Drakenbootrace Nijkerk is naar eigen zeggen blij met deze overeenkomst. Hiermee is de race voor de komende jaren veilig gesteld. Vorig jaar is voor de laatste keer van de gemeente Nijkerk subsidie ontvangen. Om de race voor meerdere bedrijven, organisaties en verenigingen aantrekkelijker te maken, wil het bestuur met lagere inschrijfkosten gaan werken. Hieraan zal de sponsoring van Alfa kunnen bijdragen.

Tevens is besloten volgend jaar een proef te doen met de races op een andere locatie te houden en wel bij de Zeil- en Motorbootvereniging de Zuidwal. Hiermee kunnen de kosten van de organisatie worden verminderd. De datum van de eerste volgende race is op 22 september.

Namens Stichting Drakenbootrace Nijkerk is de overeenkomst ondertekend door de voorzitter Bertus Rakhorst en secretaris Gert Kedde. Namens Alfa is de overeenkomst ondertekend door de directeur Nijkerk, Remco Nonkes. Voor Bertus Rakhorst is dit zijn laatste optreden als voorzitter. Per 1 januari wordt hij opgevolgd door Jan Willem Rikkers.