• Louise van den Broek

Aeres MBO beste AOC van Nederland

NIJKERK Aeres MBO is uitgeroepen tot beste agrarische opleidingscentrum van Nederland, volgens de verschenen Keuzegids MBO 2019. Met 66,5 punten behaalt Aeres MBO de eerste plaats. Op de tweede plaats staat Helicon uit Nijmegen met 61 punten.

Sinds het verschijnen van de Keuzegids in 2010 staat Aeres MBO onafgebroken in de Top 3. ,,We zijn erg blij met de positieve waarderingen van onze studenten en de inspectie, en trots op al onze medewerkers op de locaties die dit mooie resultaat hebben bereikt", aldus algemeen directeur Truda Kruijer. ,,Het is de beloning van een constante sturing op de kwaliteit en actualiteit van het primaire proces. Het is fijn dat we die inzet terugzien in de resultaten en de waardering van onze stakeholders", aldus Kruijer.

TOPOPLEIDINGEN De opleidingen agrarisch loonwerk, (biodynamische) teelt en (biodynamische) veehouderij ontvingen het predicaat topleiding vanwege hun score van 75 punten. In totaal krijgen 15 opleidingen van Aeres MBO in Emmeloord, Dronten en Barneveld dit predicaat. De hogere score is onder meer te verklaren door een goede relatie met het bedrijfsleven wat zorgt voor actueel onderwijs. Ook van invloed zijn een hoog percentage geslaagden, hoge doorstroom tijdens de opleiding (weinig zittenblijvers), een goed schoolklimaat en voldoende relevante stageplekken in de regio.

SCHOLEN In Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp biedt Aeres MBO vakopleidingen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking, teelt en biologisch-dynamische land- en tuinbouw. Studenten die hun vmbo of havo diploma gehaald hebben, kunnen hier hun beroepsopleiding volgen.