• Patricia van Loozen van De Lokale Partij.

    ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND

Patricia van Loozen lijsttrekker De Lokale Partij

NIJKERK Op een goed bezochte ledenvergadering van De Lokale Partij op dinsdag 12 december in het restaurant Princesse in Nijkerk is de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Patricia van Loozen, thans wethouder in Nijkerk, is gekozen tot lijsttrekker bij de komende verkiezingen.

De vergadering heeft de lijst zo samengesteld dat bij de eerste tien kandidaten vier nieuwe raadsleden zijn opgenomen, waarvan vier vrouwen. Van Loozen benadrukte dat er de afgelopen jaren wel wat veranderd is in Nijkerk sinds De Lokale Partij in het college zit. Zij wil graag de ingezette weg continueren. Ze is blij dat de ledenvergadering dit heeft bevestigd en zal er samen met het team alles aan doen om een goede verkiezingsuitslag neer te zetten. De tweede plek wordt wederom bekleed door de huidige fractievoorzitter, Aart Klompenhouwer. Tevens wijst Van Loozen erop dat de lijst zo is opgebouwd dat de kernen Hoevelaken door Peter Collignon (5), Jan Willem Wicherink (6) en Ruby Horst (7) goed vertegenwoordigd zijn. Van Loozen is naar eigen zeggen blij dat Ries van Elteren (3) zich samen met Henk de Greef (4) verkiesbaar hebben gesteld. ,,Beiden zijn zeer betrokken bij de ontwikkeling van Nijkerkerveen en dan is het goed dat deze kennis behouden blijft."

De ledenvergadering was blij dat ook de bekende Nijkerkerveense beeldhouwer Jan Carel Koster zich beschikbaar heeft gesteld. De lijstduwer is de bekende Nijkerkse Jumbo-ondernemer Rob Veltink. ,,Veltink brengt met name zijn waardevolle kennis en ervaring mee vanuit de binnenstad om bij de afweging van besluiten ook de belangen van de ondernemers er voldoende bij te betrekken."

Over mogelijke zetels liet de huidige wethouder zich niet uit, maar ze liet wel los dat 'we een goed verkiezingsprogramma hebben dat op een gedegen manier in elkaar zit en dat de kiezer zeker moet aanspreken.'