• Harry Koelewijn

Oud-burgemeester Dick van Hemmen informateur

NIJKERK Oud-burgemeester Dick van Hemmen van de gemeente Nunspeet is aangesteld als informateur voor de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders in Nijkerk.

Wijnand Kooijmans

De partijen hadden al overeenstemming bereikt over het aantrekken van een informateur. Het voorstel van Joop van Ruler, fractievoorzitter van het CDA, hiervoor Van Hemmen te benaderen kan de goedkeuring wegdragen van de overige vier partijen in de gemeenteraad.

Opzet is dat de informateur binnen twee weken een rapport uitbrengt rond de keuze voor de partijen welke moeten gaan deelnemen aan de coalitie. Dat rapport wordt dan besproken tijdens een openbare bijeenkomst.

De nieuwe raad is inmiddels aangetreden. De wethouders Wim van Veelen en Nadya Aboyaakoub (PRO210 en Patricia van Loozen (De Lokale Partij) zijn inmiddels ook raadslid. Gedurende de tijd dat ze demissionair wethouder zijn ontvangen ze niet de raadsvergoeding. Richard van Hussel (VVD) is voorlopig raadslid in verband met ziekte van Jolanda Neijeboer. Indien noodzakelijk vindt verlenging plaats.