• CDA Nijkerk-Hoevelaken

CDA kiest Joop van Ruler als lijsttrekker

NIJKERK De leden van CDA Nijkerk-Hoevelaken hebben unaniem Joop van Ruler als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ook het verkiezingsprogramma, 'Samen komen we verder', werd goedgekeurd. De basis in het programma zijn 'sterke samenleving', 'zorg voor elkaar' en 'eerlijke economie'.

Het CDA heeft met Van Ruler een zeer ervaren en betrokken politicus op plaats 1. Daarna volgen de zittende raadsleden: Cisca van Drie, Eric Stuive, Trudy Doornhof en Harry Bokkers. Zij hebben de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan. ,,Het bestuur is blij dat zij bereid zijn zich nog een periode in te zetten en zo te zorgen voor de nodige continuïteit'', aldus het CDA in een persbericht.

De lijst van de eerste tien kandidaten wordt vol gemaakt met: Anne Meint Bouma, Bert Veldhuizen, Matthias Blankesteijn, Pam van de Weijer en Sjaak Weel. ,,Behalve Bert Veldhuizen zijn het mensen zonder politieke ervaring, maar wel met een schat aan andere ervaring en expertise. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat zij ook zeer geschikt zijn om zitting te nemen in de gemeenteraad en de belangen van onze inwoners te behartigen.''

De volledige lijst bestaat uit 26 personen, onder wie twee jongeren van 18 jaar: Lukas Rakhorst en Matthias Blankesteijn. ,,En een heel bijzondere lijstduwer op plaats 26, de 100-jarige mevrouw Lensen-de Graaff. Dit oudste CDA-lid in onze gemeente is nog altijd heel betrokken en draagt zo graag haar steentje bij.''

Lijsttrekker Joop van Ruler is heel blij met deze lijst: ,,Een mix van politieke ervaring en nieuw elan, mensen met een verschillende achtergrond en ieder hun eigen netwerk die met elkaar een fantastisch team vormen. Wij zijn er helemaal klaar voor om de verkiezingsstrijd aan te gaan."