• Pro21

Aboyaakoub gekozen als lijsttrekker Pro21

NIJKERK Nadya Aboyaakoub is gekozen als lijsttrekker voor Pro21 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.

Wijnand Kooijmans

Sinds twee jaar is Nadya wethouder na het klappen van de vorige coalitie van CDA, ChristenUnie/SGP en VVD. Aanleiding was het besluit van de VVD toch te kiezen voor openstelling van de winkels op zondag in de gemeente Nijkerk. Voor beide christelijke partijen was dan onaanvaardbaar.

De tweede plek wordt ingenomen door wethouder Wim van Veelen, gevolgd door Antoinette de Bruin, Irene Moes en Bart Verbeek. Eerste nieuwkomer is op de zesde plek Janneke van Heugten, gevolgd door Linda de Wals. Huidig fractievoorzitter René Ruessen staat op de achtste plaats. Pro21 heeft momenteel vijf zetels in de gemeenteraad.

Volgens bestuursvoorzitter Rob Ruijtenberg is gekozen voor een zorgvuldige mix van ervaren raadsleden en nieuwe kandidaten die staan te popelen om zich voor de inwoners van de gemeente Nijkerk in te gaan zetten. Het besluit Nadya Aboyaakoub tot lijsttrekker te benoemen werd unaniem genomen tijdens de ledenvergadering.

Pro21 is een samenwerkingsverband tussen PvdA, D66 en GroenLinks in de gemeente Nijkerk. Streven is het huidige collegebeleid, gebaseerd op openheid, vernieuwing, innovatie en meer betrokkenheid van de inwoners voort te zetten. Dat is ook de reden dat men vroeg met de kandidatenlijst komt.