• Harry Koelewijn

Greyhound Jam speelt bibliotheek plat

NIJKERK Wat was het zondagmiddag gezellig bij het eerste zondagmiddagpodium van 2019 in de bibliotheek. Daar speelde Greyhound Jam, een band die bestaat uit dames en heren die elkaar ontmoet hebben in de voormalige Rocking Old School (ROS) in Ede.

In de ROS hebben muzikale bewoners de mogelijkheid om te repeteren met hun instrumenten. Ook kunnen ze gebruikmaken van de geluidsinstallaties.

CHARME Ze repeteren eens in de twee weken en verzorgen zo nu en dan een optreden, zoals zondag in de bibliotheek. Daar treden ze met plezier op en spelen ze zo nu en dan een toontje te hoog of te laag. Maar dat is de charme van de band.

JAREN VIJFTIG De dames verzorgden het meest de zang. Ze speelden nummers uit de jaren vijftig en later. Onder meer de muziek David Bowie, The Rolling Stones, Tina Turner, Red Hot Chili Peppers, en Creedence Clearwater Revival kwam langs.

SWINGEN De bezoekers raakten in de ban van de muziek en swingden met de armen op de maat mee. Na een toegift kreeg de band een staande ovatie. De bandleden vonden het een positief en gezellig optreden in Nijkerk.