• ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND
  • ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND
  • ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND

ZVV Sparta/De Laak pakt belangrijke punten

NIJKERK ZVV Sparta/De Laak speelde vrijdagavond 30 januari 2015 tegen Turkuaz. Voor ZVV Sparta/De Laak weer een belangrijke wedstrijd om de laatste plek te verlaten.

De uitwedstrijd tegen Turkuaz werd eerder gewonnen door ZVV Sparta/De Laak. Beide teams begonnen aanvallend aan de wedstrijd. In de derde minuut wist Kevin Peters met een hard schot ZVV Sparta/De Laak op 1-0 voorsprong te zetten. Turkuaz liet zich niet van de wijs brengen en wist vrij snel de gelijkmaker te scoren. De wedstrijd bleef spannend. Beide teams kregen kansen. ZVV Sparta/De Laak had enigszins de overhand maar moest wel blijven opletten. Keeper Wouter Lustig had een aantal prachtige reddingen en zo bleef ZVV Sparta/De Laak in de wedstrijd. De ruststand was 1-1. Gelijk na de hervatting wist Hugo van Herwijnen bij een counter de 2-1 voor ZVV Sparta/De Laak binnen te tikken. In de 33ste minuut scoorde Steward Yunan de 3-1 en kreeg ZVV Sparta/De Laak de wedstrijd verder in handen. In de 40 ste minuut scoorde Hugo van Herwijnen zijn tweede doelpunt en ZVV Sparta/De Laak leidde met 4-1. Turkuaz probeerde weer druk op te bouwen, maar in de 44ste minuut scoorde Krijn Cornelisse de 5-1 voor ZVV Sparta/De Laak.

Turkuaz bracht de stand even later op 5-2 en probeerde in de laatste minuten ZVV Sparta/De Laak vast te zetten. ZVV Sparta/De Laak verdedigde echter sterk, keeper Wouter Lusig bleef uitstekend keepen en won de wedstrijd. Met deze overwinning en het verlies van WSV-2 tegen Ruurlo stijgt ZVV Sparta/De Laak een plaats (met een wedstrijd minder) en is aansluiting bij de middenmoot weer in beeld.