• Kees van den Heuvel

Zeewolde zorgt voor afscheid titel Veensche Boys

Rob Schoon

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft de ambitie om te promoveren naar de eerste klasse. Na zaterdag moeten ze dat zien na streven via de nacompetitie. Een matig optreden tegen Zeewolde resulteerde in een 2-0 nederlaag en de kampioenstitel is uit zicht.

 

Aanvoerder Willem Olde Meule kan het optreden van Veensche Boys nog steeds amper bevatten. ,,Twee weken geleden tegen De Bilt zei ik al dat we één van de slechtste duels ooit hadden gespeeld. Hellaas vergistte ik me toen, want zaterdag was echt nog minder. Ik hoop dat we het dieptepunt nu hebben gehad, want er is nog genoeg te winnen."

 

Het laaggeklasseerde Zeewolde beschikt zeker niet over een slecht team, maar Veensche Boys had een collectieve offday. De polderbewoners waren fel en scherp en lieten Veensche Bos niet in hun spel komen. ,,Het lukte ons amper om de bal langer dan drie passes in de ploeg te houden. Dat voelde vrij machteloos."

 

VROEGE ACHTERSTAND Na een kwartier nam Zeewolde via Pino Wouters verdiend de leiding en het thuispubliek hoopte dat Veensche Boys wakker was geschud. Dat bleek echter niet het geval, want Veensche Boys mocht blij zijn dat het voor de thee bleef bij die ene treffer.

 

Met wissels en omzettingen trachtte trainer Jan Jaap Kooistra het tij te keren in de tweede helft. Dat had echter niet het beoogde effect, want Zeewolde bleef de bovenliggende partij. Olde Meule weet nog niet waar het aan lag. ,,We hebben geen kans gecreëerd en dat is ons nog niet overkomen deze competitie. Complimenten zijn op zijn plaats voor Zeewolde, maar dit moeten we vooral onszelf aanrekenen."

 

Ruben Stoelhorst was voor Zeewolde nog wel succesvol, zodat het duel eindigde in een 0-2 nederlaag voor Veensche Boys. ,,We zijn niet compleet, maar dat is zeker geen excuus. Er stond een ploeg die absoluut kan voetballen, maar het kwam er niet uit. Hier moeten we van leren en de knop moet om. De komende weken zijn belangrijk om nog promotie af te dwingen."

 

KAMPIOENSCHAP VERSPEELD Olde Meule heeft nog steeds hoop, maar is ook realistisch over de kansen op het kampioenschap. ,,Het is nog mogelijk, maar de kans is dusdanig klein dat we promotie waarschijnlijk via de nacompetitie moeten afdwingen. De laatste wedstrijden moeten we vooral vertrouwen tanken door het spelen van goede duels. Dan kunnen we in ieder geval met een goed gevoel verder, want dat kunnen we wel gebruiken."

ZUUR PUNTVERLIES Het verlies aan punten tegen Zeewolde en twee duels eerder tegen De Bilt is extra vervelend omdat de koplopers Argon en CSW ook punten verspeelden. ,,Normaal gesproken hadden we nu volop meegedaan om de titel, dat maakt het allemaal extra zuur, aldus de aanvoerder. 

 

,,Het lijkt een tendens, want de laatste seizoenen geven we het in de tweede fase van de compeitie steeds uit handen. Maar dit seizoen moeten we het maar eens afmaken. Promotie is nog steeds het streven, dan maar via de nacompetitie."

foto Ook Dwight Eind kon niet voorkomen dat Veensche Boys tegen Zeewolde kansloos onderuit ging.