Wim Oudejans oogst op NK Masters atletiek

NIJKERK Atletiekvereniging Altis in Amersfoort was op 11 en 12 juni gastheer voor het Nederlands Kampioenschap Masters Atletiek. Wim Oudejans, van AV Nijkerk, was één van de deelnemers en viel ruim in de prijzen op de loopnummers.

Op alle baanatletiek onderdelen streden heren en dames vanaf 35 jaar in hun eigen categorieën om het eremetaal. Met veel publieke belangstelling, vrijwel steeds goede omstandigheden en een uitstekende organisatie. Wim Oudejans van AV Nijkerk kwam alleen uit op zijn specialisme, de wat langere loopafstanden.

Op zaterdag begon het met de 1.500 meter, waarbij Oudejans zijn concurrentie met een tijd van 5:50:08. De behaalde gouden medaille werd in het begin van de avond gevolgd door een zilveren op de 5.000 meter. Zijn tijd van 21:48:38 was in zijn leeftijdscategorie 70+ voldoende voor de tweede plaats.

Zondag stonden de volgende twee loopnummers op het programma. De middellange afstand 800 meter viel opnieuw ten prooi aan de strijdende Oudejans in de prima tijd van 2:51:04. Met twee gouden en een zilveren medaille was de 71-jarige Nijkerker al succesvol voordat de afsluitende 10.000 meter begon.

Naast de sterke concurrentie vormde de forse regenbuien een geduchte tegenstander. Bij de finish klokte de Nijkerker 45:10:06, wat goed was voor de derde plaats. Twee keer Nederlands kampioen, eenmaal tweede en eenmaal derde was een oogst waar Oudejans erg tevreden over is.

,,Ik kijk  met heel veel voldoening terug op dit Nederlands Kampioenschap. Door een goede bezetting heb ik veel strijd moeten leveren, maar toch steeds kunnen lopen volgens mijn eigen tactiek. De tijden waren ruim voldoende voor ereplaatsen, maar ook om te worden beloond met medailles, want daar gelden limieten voor. Wat ik vooral erg leuk van hetkampieonschap vond, was de bijna hartverwarmende sfeer, zowel qua aanmoedigingen tijdens het lopen van veel (Altis) mensen en naaste bekenden, als ook de complimenten van velen die mij hebben zien lopen."