Wereldkampioen aan de start van Menindoor Nijkerk

NIJKERK Menclub de Lange Boom houdt op 5, 6 en 7 november voor de negentiende keer een spectaculaire indoor marathonwedstrijd in manege Luxool in Nijkerk. Alle vrijwilligers zijn al weken druk met de voorbereidingen. Dit jaar doen er 180 deelnemers mee.

Opvallend is de grote tandemrubriek waar twaalf menners de strijd voor de titel met elkaar aangaan. Wederom komen de menners niet alleen uit Nederland, meerdere buitenlandse rijders slaan Nijkerk dit jaar niet over. Zelfs de drievoudig wereldkampioen vierspan paard menner Boyd Exell staat op de startlijst.

Donderdag om 15.30uur zal het eerste paard in de piste verschijnen. Zaterdag avond is de grote finale die van start gaat om 18.30 uur.

Voor een volledig programma of voor de parcourstekeningen, kijk op www.menclubdelangeboom.nl. De entree voor alle dagen is gratis. Een leuke extraatje voor de rijders is dat de menners die uitkomen voor Mendistrict Oost zich tijdens Menindoor Nijkerk kunnen selecteren voor deelname aan de Strijd der Districten op 31 januari in Ermelo.