• Archief BDU Media

Walk Inn Boys verslaat Nederlands Doventeam

NIJKERK Walk Inn Boys speelde woensdag in sporthal Corlaer tegen het Nederlands Doventeam zaalvoetbal en boekte een 11-8 overwinning.

Het Nederlands team bereid zich voor op de komende kwalificatiewedstrijden voor het EK dat in eerste instantie in Amsterdam zou worden gehouden, maar door een gebrek aan financiële middelen is de organisatie terug gegeven. Momenteel wordt nog gekeken of de kwalificatiewedstrijden voor het EK in Nederland kunnen plaatsvinden in de vorm van een mini-toernooi met 4 landen. Er zijn gesprekken gaande met PFC uit Apeldoorn.

Op voorspraak van de bondscoach van het Nederlands Doventeam duurde de wedstrijd driemaal 25 minuten. Hij had namelijk een geheel nieuwe selectie samengesteld en had zo voldoende tijd om een goed beeld te krijgen van de spelers. Walk Inn Boys had in eerste instantie ook een grote selectie samengesteld, maar door wat afzeggingen moest er een beroep worden gedaan op Matthijs de Greef en Joeri Epskamp. Bert van Dijk en Eric Doppenberg waren de gastspelers en maakten een zeer goede indruk.

Walk Inn Boys opende sterk en nam al snel in de eerste helft een 5-1 voorsprong. Door persoonlijke fouten kwam het Nederlands Doventeam terug tot 5-4. In de tweede en derde helft vielen beduidend minder doelpunten. Door een blessure van doelman Joeri Epskamp moest veldspeler Paul Prins bijna 40 minuten als keeper fungeren en hield Walk Inn Boys maar één wisselspeler over.

Na een 8-8 tussenstand leken de krachten op bij de Nijkerkers, maar zij toonden aan over voldoende karakter en veerkracht te beschikken en wonnen de leuke wedstrijd met 11-8. Coach Arnold Jansen probeerde een aantal dingen uit en kon zeer tevreden terugkijken.

De doelpunten van Walk Inn Boys kwamen op naam van: Bert van Dijk (3x), Auke Walet (3x), Paul Prins (2x), Casper IJsbrandy (2x) en Tom Krijkamp.