Voetbalverenigingen overhandigen haalbaarheidsonderzoek aan wethouder Aboyaakoub

NIJKERK In de vroege zaterdagmorgen van 17 februari hebben de vier Nijkerkse voetbalverenigingen Sparta Nijkerk, NSC, Veensche Boys en sc Hoevelaken het haalbaarheidsrapport over het in eigen beheer onderhouden van velden van accommodaties aan wethouder Nadya Aboyaakoub overhandigd. Op De Ebbenhorst overhandigde initiatiefnemer Mickel van de Poll symbolisch het rapport aan de wethouder.

In de afgelopen maanden hebben de vier voetbalverenigingen een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid om het beheer en onderhoud van de voetbalvelden en -accommodaties in eigen hand te nemen. Het onderzoek werd - als onderdeel van het project ''Samen aan zet'' – gefinancierd door de Gemeente Nijkerk en uitgevoerd door het bureau Drijver en Partners.

In het kader van het onderzoek werden diverse beheersaspecten onderzocht. Zo werd gekeken naar de kwantiteit en kwaliteit van de velden en accommodaties. Tevens werd aandacht besteed aan de organisatorische, juridische, fiscale en financiële consequenties.

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat het onder randvoorwaarden mogelijk is om het beheer en onderhoud in eigen beheer te verzorgen. De wethouder en de voetbalverenigingen hebben afgesproken in de komende periode hierover het gesprek aan te gaan.