• Jesse Buitenhuis scoorde al snel de 1-0 tegen Excelsior'31

    Arjen Gerritsma

Sparta Nijkerk pakt koppositie

NIJKERK Sparta Nijkerk blijft verbazen in de derde divisie. De eerste drie competitieduels werden al gewonnen en zaterdag werd dat vervolgd me een 2-0 overwinning op Excelsior'31. De Spartanen zijn zelfs koploper, een positie die lang niet iedereen vooraf had bedacht.

Sparta Nijkerk wordt inmiddels steeds serieuzer bekeken in de derde divisie na de goede start. Zelf lijken de spelers en begeleiding vooral te genieten van het spel en de resultaten. Zelf het verlaten van de aanvangstijd, Excelsior'31 stond in de file, kon de ploeg niet van zijn stuk brengen. Al na zes minuten nam Sparta Nijkerk de leiding via een bekeken treffer van Jesse Buitenhuis na een mooie steekpass van Adriaan Kruisheer: 1-0. De gasten uit Rijssen, die vorig jaar het kampioenschap wegkaapten voor de neus van de Nijkerkers, konden er weinig echt gevaar tegenover stellen.

Na rust hadden de gasten waarschijnlijk grote(re) plannen, maar de snelle 2-0 van Frank Heus drukte dat initiatief al snel de kop in. Sparta Nijkerk controleerde het duel daarna en had wellicht nog verder uit kunnen lopen, maar de 2-0 winst is al een prima resultaat. De ploeg van Eric Speelziek laat voorlopig zien dat ze een echte aanwinst zijn voor de derde divisie. Met de streekderby én topper tegen DVS'33 op 28 september in het vooruitzicht, heeft Sparta Nijkerk zaterdag een dagje vrij. Sowieso ds een week extra als koploper.