• sc Hoevelaken

sc Hoevelaken zet Sparta Nijkerk 2 opzij

HOEVELAKEN In de bekercompetitie werd reikhalzend uitgekeken naar de gemeentederby tussen sc Hoevelaken en Sparta Nijkerk 2. De gehoopte spannende strijd bleef echter uit. De gastheren uit Hoevelaken lieten zien dat zij een beter ingespeeld team hebben en zonder zelf heel goed te spelen wonnen ze toch afgetekend met 3-0.

Het reserveteam van Sparta Nijkerk begon de wedstrijd aardig en wilde Hoevelaken hun wil opleggen, maar dit leidde tot weinig gevaar. Een snelle counter bracht Hoevelaken echter na een klein kwartier aan de leiding door een treffer van Joeri van den Hoeven. De voorsprong gaf Hoevelaken extra kracht en zij namen meer initiatief al moest Sjoerd Kloppenburg nog een keer reddend optreden na een schot van Bert van Dijk, waarna de rebound van Sil Schoon geen gelijkmaker opleverde. Hoevelaken kwam daarna niet in de problemen en kon rustig afwachten wat Sparta Nijkerk 2 in de tweede helft ging brengen.

Dat was niet genoeg om Hoevelaken echt te verontrusten en toen Coen Bos alert reageerde bij (vermeend) buitenspel stond het ineens 2-0. Voor de thuisploeg een comfortabele voorsprong en ook wisselingen bij de gasten en een klein slotoffensief konden het duel niet keren. In de slotfase scoorde Patrick Kloppenburg de 3-0 en daarmee won Hoevelaken afgetekend en heeft het een goed uitzicht op de volgende ronde van de beker. Trainer Harry Oussoren kan daarmee positief vooruit kijken. Voor Michael Weggemans van Sparta Nijkerk 2 is er meer huiswerk, want hij moet nog op zoek naar de ideale formatie om een ingespeeld team te krijgen voordat de competitie begint.